E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19239
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atvaļinājums pirms BKA, ko izmantos tēvs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2020
Edgars

Labdien! Gribu noskaidrot par ikgadējā atvaļinājuma iespējām. Plānoju izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu (esmu tēvs) no šā gada maija.
Cik ilgs ikgadējais atvaļinājums man pienākas par 2020. gadu?

A
atbild:
13. februārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uz Jūsu jautājumu atbildi visprecīzāk sniegs uzņēmuma personāldaļas vadītājs, kura rīcībā ir visa informācija par Jūsu līdzšinējo nodarbinātību un izmantotajiem atvaļinājumiem. Nezinot to, nav iespējams sniegt korektu atbildi.

Vispārēji piebilstams, ka darba devēja apmaksāts četru kalendāra nedēļu atvaļinājums darbiniekam tiek piešķirts viņa individuālā darba gada ietvaros. Tātad nevis kalendārā gada, bet gan individuālā darba gada ietvaros. Individuālais darba gads darbiniekam iesākas ar dienu, kad noslēgts darba līgums, un ilgst līdz nākamā gada attiecīgam datumam. Piemēram, darba līgums ir noslēgts 13.02.2017. Pirmais darba gads būs: 13.02.2017.–12.02.2018. utt. pa gadiem.

Ja plānojat doties bērna kopšanas atvaļinājumā, darba devējs atvaļinājumu Jums piešķirs atbilstoši Jūsu pieprasījumam un uzņēmuma atvaļinājumu izmantošanas kārtībai. Atvaļinājuma izmantošana pirms BKA vienlaikus nozīmēs to, ka pēc atgriešanās mainīsies Jūsu individuālā darba gada periods: turpmāk tas tiks rēķināts viena gada periodā no dienas, kad atgriezīsieties darbā.

Ja atvaļinājumu izmantosiet pilnā apmērā līdz BKA, iespējams, veidosies situācija, ka daļēji atvaļinājums tiks izmantots avansā. 

Tādēļ pastāv iespēja prasīt atvaļinājuma izmantošanu proporcionāli nostrādātajam laikam, ievērojot Jūsu individuālā darba gadu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas