E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33806
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai var saņemt pasi, ja nav deklarēta dzīvesvieta

J
jautā:
04. septembrī, 2024
Oļegs

Vai Latvijas pilsonis var saņemt jaunu Latvijas pasi PMLP nodaļā vai Latvijas vēstniecībā ārzemēs, nedeklarējot savu dzīvesvietu, ja iepriekšējā dzīvesvietas deklarācija tika anulēta?

A
atbild:
09. septembrī, 2024

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) teritoriālajā nodaļā personu apliecinošus dokumentus var saņemt neatkarīgi no personas dzīvesvietas, tostarp gadījumā, ja tā ir anulēta. 

Vienlaikus, ja PMLP teritoriālās nodaļas amatpersona konstatēs, ka konkrētā persona dzīvo bez deklarētās dzīvesvietas, personai tiks uzsākts administratīvā pārkāpuma process par dzīvesvietas nedeklarēšanu. 

Saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 16. pantu par dzīvesvietas nedeklarēšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz septiņdesmit naudas soda vienībām (līdz 350 eiro). 

Savukārt personu apliecinošus dokumentus Latvijas Republikas pārstāvniecībās ārvalstīs var saņemt tikai tie Latvijas Republikas pilsoņi/nepilsoņi, kuriem saskaņā ar Fizisko personu reģistra likuma 14. panta trešajā daļā noteikto ir norādīta dzīvesvietas adrese ārzemēs. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas