E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19167
Lasīšanai: 3 minūtes
2
4
2
4

Ja ir aizdomas par naudas izkrāpšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2020
Jolanta

Labdien! Mans vārds ir Jolanta. Esmu izmisumā, tāpēc vēršos pēc palīdzības. 2019. gada vasarā man nepārtraukti zvanīja no firmas “Investing Capital”, lai piedāvātu strādāt par brokeri viņu firmā, bet es sākumā kategoriski atteicos. Taču viņi bija neatlaidīgi, un beigās es kā muļķe piekritu. Sākumā viņi man teica, ka jāiegulda tikai 250 eiro un ar to pietiktu, lai es labi pelnītu, taču tas notikšot pakāpeniski, nevis uzreiz. Sākumā tas nelikās aizdomīgi, bet pēc tam viņi mani pierunāja ieguldīt daudz vairāk, lai arī pelnītu vairāk. Kad teicu, ka man tādas naudas nav, viņi teica, ka palīdzēs paņemt kredītu. Es savas neapdomības pēc arī piekritu. Bet tad pēc laiciņa sākās problēmas: it kā esmu visu naudu zaudējusi, bet, lai mani neizmestu no biržas, viņi it kā ir aizdevuši naudu, taču tas viss esot iesaldēts. Un tagad viņi apgalvo, ka arī viņu ieguldītā nauda man jāatdod vai jāieskaita 1600 eiro, lai atbloķētu iesaldēto naudu un viņi varētu atgūt savu naudu. Sanāk, ka arī viņiem neviļus esmu parādā. Tagad zvana un raksta, lai es atdodu naudu. Nezinu, ko darīt un pie kā vērsties pēc palīdzības. Ceru, ka spēsiet dot man padomu, ko lai daru. Viņi apgalvo, ka procenti pieaug ar katru dienu. Paldies!

A
atbild:
17. janvārī, 2020

Vispirms Jums ir nepieciešams izanalizēt pušu starpā noslēgtos līgums, t. i., kādas saistības Jūs aiz neapdomības esat uzņēmusies un kādas sekas Jums var iestāties. Pirmšķietami Jūsu aprakstītā situācija izskatās pēc banālas naudas izkrāpšanas shēmas, taču, lai tam gūtu apstiprinājumu, iesakām Jums vērsties pie jurista vai zvērināta advokāta, kas izpētītu Jūsu situāciju un sniegtu pilnvērtīgu padomu, kas balstīts uz faktiem. Ja lietā apstiprināsies, ka minētā shēma ir krāpnieciska naudas izspiešana, Jums jāvēršas ar iesniegumu tiesībsargājošās institūcijās par krāpšanas faktu Krimināllikuma 177. panta izpratnē.  

Katrā ziņā pirms situācijas juridiskās izpētes aicinām Jūs neveikt nekādus maksājumus un neparakstīt nekādus līgumus vai vienošanās ar Jūsu minēto uzņēmumu bez juridiskās faktu pārbaudes un analīzes.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 100 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas