E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18931
Lasīšanai: 2 minūtes

Nolīgto darba laiku norāda darbinieka darba līgumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2020
Ilona

Labdien! Strādāju pirmsskolā, pilotprojektā, kurā ir viens pedagogs un jābūt diviem skolotāja palīgiem, bet faktiski ir 1,5. Mans darba laiks ir no 7.00 līdz 15.00, tās ir stundas, kurās es atrodos patstāvīgā kontaktā ar bērniem. Un tās ir astoņas astronomiskās stundas bez pārtraukuma 5 dienas nedēļā. Šajā mācību gadā manās rokās nonāca līgums, kurš noslēgts starp p. i. i. un bērnu vecāku. Šajā līgumā mani uzrunāja punkts: “Šis līgums nosaka kārtību, kādā tiek veikta bērnu izglītošana, aprūpe un ēdināšana iestādē, darba dienās no plkst. 7.00 līdz plkst. 19.00, pirmssvētku dienās līdz plkst. 18.00, un nodrošina modeļa “Viens pirmsskolas izglītības skolotājs un 2 skolotāja palīgi” darbību, pirmssk. izgl. programmas apguves laikā no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 un rīta un pēcpusdienas cēlienā sniedzot bērna uzraudzības pakalpojumu”, citāta beigas. Ņemot vērā šo līguma punktu, mans darba laiks ir 7 astronomiskās stundas. Kāds ir mans darba laiks pēc likumdošanas?

A
atbild:
06. janvārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums nosaka iespējas pusēm individuāli vienoties par nolīgto darba laiku. To norāda darba līgumā. Darba laiks darbiniekam var būt pilns (normālais) un nepilns. Normālais darba laiks atbilstoši Darba likuma 131. pantam ir ne vairāk kā 8 stundas dienā un kopumā 40 stundas nedēļā, savukārt nepilns darba laiks atbilstoši 134. pantam ir tāds, kad darbiniekam ir jāstrādā mazāk nekā 40 stundas nedēļā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Jūsu nolīgtais darba laiks ir norādīts Jūsu darba līgumā. Citos starp pusēm noslēgtajos līgumos nav norādīts Jūsu darba laiks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas