E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18252
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādai jābūt mūzikas stundai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2019
Inga

Labdien! Berģu Mūzikas skolā klavieru nodarbība ilgst 20 minūtes, kuru laikā bērnam uzdod mājasdarbu un atprasa iepriekš uzdoto, neko nemācot un nepaskaidrojot. Vai ir kādi normatīvie akti vai noteikumi, kas regulē, cik ilga ir mācību stunda un kādi mūzikas pedagoga pienākumi pret skolēnu?

A
atbild:
06. novembrī, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Profesionālās izglītības likuma 28. panta ceturtajā daļā paredzēts, ka mācību stundas ilgums ir no 40 līdz 45 minūtēm, un to nosaka izglītības iestādes vadītājs. Savukārt izglītības ieguves ilgumu un izglītības saturu nosaka attiecīgā izglītības programma.

Berģu Mūzikas un mākslas skolas tīmekļa vietnē atrodamā skolas nolikuma 15. punktā noteikts, ka mācību darba organizācijas pamatforma skolā ir mācību stunda un tās ilgums ir 40 minūtes.

Tomēr jāuzsver, ka Jūsu jautājumā nav precizēts, kādā izglītības programmā bērns mācās. Ja tā ir profesionālās ievirzes programma, tad mācību stundai būtu jābūt 40 minūtes garai. Savukārt interešu izglītības nodarbības ilgums var atšķirties un būt atkarīgs no izglītības programmas satura, specifikas un nospraustajiem mērķiem.

Ja bērns mācās profesionālās ievirzes programmā, ar jautājumiem par mācību stundas ilgumu un saturu aicinām vērsties pie skolas direktora vai direktora vietnieka profesionālajās ievirzēs.

Savukārt, ja bērns klavierspēli apgūst interešu izglītības programmas ietvaros, jautājumi par nodarbības ilgumu un mācību saturu vispirms jāpārrunā ar pašu pedagogu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas