E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17681
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kurš kontrolē, vai tiek ievērots Dzīvokļa īpašuma likums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2019
Gatis

Labdien! Jautājums par Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu un Dzīvokļa īpašuma likumu. Vai ir kāda valsts iestāde, kas pārbauda un kontrolē, lai šis likums tiktu ievērots? Kādas sankcijas un sodi draud cilvēkiem, kas nepilda šo likumu? Vai šīs lietas ir paskaidrotas likumā?

A
atbild:
12. augustā, 2019

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija īsteno mājokļu politiku, kuras mērķis ir veicināt mājokļa kvalitāti un pieejamību, nodrošinot normatīvo bāzi efektīvai dzīvojamo māju pārvaldīšanai, sekmējot īres dzīvojamā fonda izveidi pašvaldību teritorijās un atbalstot enerģiju taupošus pasākumus dzīvojamās mājās.

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums un Dzīvokļa īpašuma likums ir normatīvie akti privāto tiesību jomā. Līdz ar to personai, kuras tiesības ir aizskartas, jāvēršas tiesā Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Vienlaikus šobrīd ir sagatavots un Saeimā iesniegts likumprojekts “Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā” (12. Saeimas likumprojekta Nr. 533/Lp12), kurš paredz administratīvo atbildību dzīvojamo māju pārvaldīšanas jomā. Iepriekš šāda atbildība bija paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas