E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17675
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Tiesas nolēmuma izpilde ir obligāta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2019
Dmitrijs Sergejevs

Labdien! No 10.2006. līdz 12.2011. biju dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu mājā, kura atradās Rīgā uz privātīpašniekam piederošās zemes. Ikmēneša rēķinos bija iekļauta zemes nomas maksa. Saņēmu rēķinu no "Rīgas namu pārvaldnieka" ar NĪN kompensācijas korekciju un zemes nomas maksas korekciju par periodu 2006–2011. Rēķina pamatojums: Vidzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 19.10.2018. spriedums civillietā Nr. C29664816 par dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala lietošanu laika posmā no 02.01.2006. līdz 31.12.2018. Vai tiešām šis rēķins ir jāapmaksā, ja dzīvokļa īpašums jau 8 gadus man nepieder un īpašumtiesību laikā visas savas maksājumu saistības esmu izpildījis?

A
atbild:
06. augustā, 2019

Ņemot vērā, ka lietā ir bijusi ierosināta tiesvedība un ir stājies likumīgā spēkā tiesas spriedums (izriet no jautājuma), pirmšķietami secināms, ka lietā bija strīds par nekustamā īpašuma (zemes) nomas maksas apmēru. Tādējādi likumīgā spēkā stājušās tiesas sprieduma izpilde ir obligāta (Civilprocesa likuma 204. pants).

Ja Jūs minētajā periodā bijāt attiecīgā īpašuma īpašnieks, Jums ir pienākums nomaksāt tos maksājumus, arī zemes nomas maksu, kas bija likumīgi un taisnīgi. Tiesvedības rezultātā ir panākts likumīgs noregulējums, kas noteikts ar Vidzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 19.10.2018. spriedumu civillietā Nr. C29664816. Tādējādi Jums kā attiecīgā īpašuma īpašniekam (periodā, par kuru ir taisīts spriedums) ir jāizpilda spriedumā noteiktais. Bez šaubām, nezinot sprieduma saturu, grūti paskaidrot, vai Jūsu veiktie maksājumi (ko veicāt, kad bijāt īpašnieks) ir vērā ņemami attiecībā uz šī sprieduma izpildi vai arī šis spriedums uzliek Jums par pienākumu apmaksāt starpību. Katrā ziņā, veicot sprieduma izpildi, iesakām Jums uzrādīt Rīgas namu pārvaldniekam dokumentus par savu saistību izpildi un saņemt paskaidrojumus, kā Jūsu veiktie maksājumi ietekmē šī konkrētā sprieduma izpildi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas