E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17409
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Vai iespējams pārpirkt sociālo dzīvokli

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2019
inese

Labdien! Jau astoņus gadus dzīvojam pašvaldības dzīvoklī, kurš piešķirts kā palīdzības dzīvoklis. Te esam arī deklarēti. Vai ir iespējams šo dzīvokli pārpirkt? Kā notiek šis process? Tepat lasīju, ka notiek izsoles. Vai iespējamas pirmpirkuma tiesības? Vai, iesniedzot pieprasījumu pašvaldībai, ir jāizdeklarējas ārā no dzīvokļa?

A
atbild:
15. jūlijā, 2019
Rīgas pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisija
Rasma Freimane, komisijas priekšsēdētāja

Saskaņā ar likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 20. pantu šajā likumā paredzētajos gadījumos un noteiktajā kārtībā izīrētās telpas netiek nodotas privatizācijai, tās nevar iegūt īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai un tās nav pārdodamas vai citādi atsavināmas dzīvojamo telpu īrniekiem vai citām personām.

Attiecībā uz izsolēm informējam, ka atbilstoši likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” pārejas noteikumu 30. punktam no 2006. gada 1. septembra pašvaldības dzīvojamās mājās esoši dzīvokļi, mākslinieku darbnīcas un neapdzīvojamās telpas tiek atsavinātas saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu. Ievērojot šī likuma 3. panta pirmās daļas 1. punktu, publiskas personas nekustamo un kustamo mantu var atsavināt, pārdodot izsolē, tai skaitā izsolē ar pretendentu atlasi.

Sludinājumi par neizīrētu dzīvokļu izsolēm tiek publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, tāpat informācija pieejama arī pie izsoles objektiem un komisijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas