E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16943
Lasīšanai: 2 minūtes

Garāžu īpašumu apsaimniekošana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2019
Gaļina

Labdien! Lūdzam sniegt palīdzību garāžas apsaimniekošanas jautājumā. Rīgas namu pārvalde jau gadu mums (garāžu īpašniekiem) piestāda formālus rēķinus par kaut kādu neeksistējošu apsaimniekošanu. Garāžu īpašnieki paši tīra sniegu un lapas! Vispār teritorija pie garāžām ir briesmīgā stāvoklī. Garāžu īpašnieki dibinātu savu Biedrību un paši apsaimniekotu savu īpašumu, kā darīja līdz šim. Mēs lūdzam RNP anulēt nepamatoti atsūtītos rēķinus, ievērojot vienlīdzības principu, jo blakus garāžu ēkai rēķini tika anulēti. 

A
atbild:
21. maijā, 2019

Ņemot vērā uzdoto jautājumu, jāsaprot, vai Jūs kā garāžas īpašniece esat arī zemes īpašniece, uz kuras atrodas Jūsu īpašums. Kā tas izriet no uzdotā jautājuma, "Rīgas namu pārvaldnieks" veic īpašumu apsaimniekošanu uz normatīvā akta vai līguma pamata.

Jūsu sniegtā informācija vēsta, ka starp Jums un "Rīgas namu pārvaldnieku" ir izveidojusies viedokļu apmaiņa (pretenzija un atbilde). Nezinot lietas faktiskos un tiesiskos apstākļus, nav iespējams sniegt korektu viedokli par lietu. Ja "Rīgas namu pārvaldnieks" neveic īpašumu apsaimniekošanu vai veic to nekvalitatīvi, Jums ir tiesības vērsties pie "Rīgas namu pārvaldnieka" ar prasību par rēķinu anulēšanu. Ja minēto problēmu nav iespējams atrisināt pārrunu ceļā, Jums ir tiesības sniegt prasību vispārīgās jurisdikcijas tiesā minētā strīda atrisināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas