E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1687
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Sods par braukšanu bez biļetes

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2012
zita

Vai sodu par braukšanu bez biļetes var piemērot, ja neesmu reģistrējusi derīgu konkrētā maršruta mēneša abonementtalonu?

A
atbild:
07. decembrī, 2012
SIA "Rīgas satiksme"
Viktors Zaķis, preses sekretārs

Rīgas domes saistošo noteikumu Nr.165  „Par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu” 10.punkts nosaka: „Abonementa biļetes derīgumu braucienam apliecina abonementa biļetes autorizācijas kods, kas ir elektroniska informācija, ko iegūst, pietuvinot abonementa biļeti elektroniskās kartes lasītājam sabiedriskajā transportlīdzeklī. Abonementa biļetes autorizācijas kods ir derīgs braukšanai vienā virzienā līdz maršruta galapunktam tikai tajā sabiedriskajā transportlīdzeklī, kurā abonementa biļete autorizēta, no tās autorizācijas brīža līdz izkāpšanai no sabiedriskā transportlīdzekļa.”

Attiecīgi, ja pasažieris ir iegādājies abonementa biļeti, viņa pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī pietuvināt abonementa biļeti elektroniskajam kartes lasītājam (katru braukšanas reizi), līdz uz lasītāja iedegas zaļā gaisma, kas apliecina brauciena autorizāciju.
 
Ņemot vērā iepriekš minēto, pasažieris, kurš nav reģistrējis abonementa biļeti (mēneša braukšanas biļeti), uzskatāms par pasažieri bez biļetes, un viņam var tikt piemērots sods no 3 līdz 40 latiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 52 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas