E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17894
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Pēcapmaksa par autostāvvietu samazinātā apmērā veicama, ievērojot RD noteikumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2019
Alla

Labdien! Es internetbankā paātrinātā kārtībā samaksāju “Rīgas satiksmes” kontroliera izrakstīto soda kvīti par autostāvvietu. Taču tagad man ir atnākusi vēstule no parādu piedzinējiem, ka sods it kā nav samaksāts, jo tas bija jāapmaksā “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centrā vai izmantojot lietotni. Vai to ir iespējams apstrīdēt, jo nauda tika samaksāta?

A
atbild:
10. septembrī, 2019
SIA "Rīgas satiksme"
Baiba Bartaševiča-Feldmane, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atbilstoši Rīgas domes 05.02.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 206 “Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas saistošie noteikumi” (turpmāk tekstā – saistošie noteikumi) pēcapmaksa samazinātā apmērā ir veicama, ievērojot visus minēto noteikumu 27.punktā ietvertos nosacījumus, arī samaksas kārtību. Saistošo noteikumu 27.2 panta 4. punktā noteikti veidi, kā jāveic samaksa:

  • elektroniskajā kontroles iekārtā;
  • maksas autostāvvietu pilnvarotā apsaimniekotāja klientu apkalpošanas centrā;
  • vienotajā pakalpojumu pieteikuma portālā;
  • izmantojot SMS apmaksas pakalpojuma mobilo lietotni.

Šobrīd saistošie noteikumi konkrēti nosaka samaksas veikšanas kārtību un veidus, kā tā ir jāveic, līdz ar to pēcapmaksa samazinātā apmērā tiek piemērota tikai tad, ja ir ievēroti saistošajos noteikumos minētie nosacījumi.

Diemžēl citi maksājuma veidi, piemēram, samaksa ar internetbankas pārskaitījumu, tajos nav paredzēta un ar šādu maksāšanas veidu netiek piemērota pēcapmaksa samazinātā apmērā.

Maksas autostāvvietas lietotāji tiek brīdināti par samazinātās pēcapmaksas kārtību, un tā ir norādīta pēcapmaksas paziņojumā tieši zem samazinātās pēcapmaksas apmēra, akcentējot minēto informāciju ar izsauksmes vārdu “UZMANĪBU!”.

Līdz ar to klients, maksājot ar internetbanku, neizpilda saistošo noteikumu nosacījumus un samazinātā pēcapmaksa nevar tikt piemērota, proti, rodas situācija, kad pēcapmaksa ir apmaksāta daļēji un klientam saglabājas parādsaistības par neapmaksāto daļu.

Arī šajā situācijā samaksātā naudas summa ir attiecināta uz pēcapmaksu, savukārt parādsaistības ir saglabājušās par neapmaksāto pēcapmaksas daļu.

Vienlaikus RP SIA “Rīgas satiksme” ir apzinājusies situāciju un vērsusies Rīgas domē, lai rastu risinājumu šādām situācijām un mainītu regulējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas