E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16600
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ko darīt, ja iestājies noilgums, bet datubāze rāda, ka sods nav izciests

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2019
Kārlis

Labdien! Ir uzlikts administratīvais sods par auto vadīšanu reibumā, pants 149.15.4.0. Lēmuma pieņemšanas datums 14.10.2015. Vai pareizi saprotu, ka ir iestājies noilgums administratīvā aresta izpildei? Ja tā, kādēļ, pārbaudot administratīvos sodus Latvija.lv portālā, joprojām rādās, ka ir 10 diennakšu arests neizciests? Sakiet, kā rīkoties, ja šobrīd neesmu Latvijā, vai to var labot ar ierakstītu vēstuli? Ja tā, kam un ko rakstīt? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
04. aprīlī, 2019
Valsts policija
Diāna Lūkina , Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 317. pants nosaka, ka lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesas nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sastāda vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei.

Ja divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei persona nav izcietusi noteikto sodu, iestājas noilgums.

Ja šī informācija kādu iemeslu dēļ vēl aizvien parādās datubāzē, personai ir jāvēršas Valsts policijā ar oficiālu iesniegumu. Ņemot vērā, ka atrodaties ārzemēs, iesniegumu ir iespējams nosūtīt elektroniski bez e-paraksta Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu E-iesniegums iestādei.

Vienlaikus aicinām nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un būt atbildīgam pret sabiedrību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas