E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16530
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Lai saņemtu palīdzību, jāvēršas savas pašvaldības sociālajā dienestā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2019
Juris

Sveiki! Es vēlētos uzzināt: cik jābūt naudai, lai dabūtu maz trūcīgā vai trūcīgā statusu, ja ienākumi ir 95 eiro, un kur jāgriežas?

A
atbild:
12. martā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumos Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu noteikts ienākumu un materiālā stāvokļa līmenis, kuru nepārsniedzot ģimene, kas sastāv no laulātajiem vai personām, kurām ir kopēji izdevumi pamatvajadzību nodrošināšanai un kuras mitinās vienā mājoklī, vai atsevišķi dzīvojoša persona tiek atzīta par trūcīgu, un kārtība, kādā ģimene (persona) tiek atzīta par trūcīgu.

Ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro. Ja cilvēks dzīvo viens, trūcīgā statusa piešķiršanai vērtē viņa viena paša (vienas personas) ienākumus.

Maznodrošinātā statusam ienākumu līmenis pašvaldībās ir atšķirīgs, tas paredzēts pašvaldības saistošajos noteikumos, tāpat arī palīdzības grozs maznodrošinātiem cilvēkiem ir atšķirīgs.

Lai saņemtu palīdzību un uzzinātu, vai tāda pienākas, jāvēršas savas pašvaldības sociālajā dienestā.

Lemjot par palīdzību, sociālais dienests vērtē ģimenes materiālo situāciju, individuāli paredzot katra klienta līdzdarbību. To nosaka Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas