E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16221
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
6
6

Pārcelšanās pabalsts, ja jaunais ārsts strādās ārpus Rīgas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2019
Inese

Labdien! Esmu jaunais speciālists – ārsts, kurš drīzumā ar ģimeni gatavojas pārcelties uz dzīvi un darbu reģionā, konkrēti, no Rīgas uz Rēzekni. Esmu dzirdējis, ka jaunajiem speciālistiem pastāv iespēja saņemt vienreizēju pārcelšanās pabalstu vai stipendiju. Sakiet, lūdzu, kur man jāgriežas, lai šai iespējai pieteiktos?

A
atbild:
07. februārī, 2019
Veselības ministrija
Anna Strapcāne, Komunikācijas nodaļas preses sekretāre

Ja esat gatavs pārcelties no Rīgas uz Rēzekni un plānojat uzsākt darbu ārpus Rīgas stacionārā, ģimenes ārsta praksē, psihiatrijas praksē vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un strādāt vismaz piecus gadus, Jūs varat saņemt trīs dažādas kompensācijas: vienreizēju pārcelšanās kompensāciju par darbu reģionos ārpus Rīgas (piecu zemāko mēnešalgu apmērā atbilstoši kvalifikācijas grupai, ko nosaka Ministru kabineta 2018. gada 18. decembra noteikumi Nr. 851 “Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem”), vienreizēju pārcelšanās kompensāciju arī par katru ģimenes locekli (vienas zemākās mēnešalgas apmērā par katru ģimenes locekli – laulāto, bērniem līdz 18 gadu vecumam – atbilstoši Jūsu kvalifikācijas grupai), kā arī terminētu ikmēneša uzturēšanās izmaksu kompensāciju par darbu reģionos ārpus Rīgas (uzturēšanās nauda, kas kopumā ir 3600 eiro).

Plašāku informāciju par atbalsta iespējām varat saņemt, vēršoties Veselības ministrijā, rakstot e-pasta vēstuli “kompensacijas@vm.gov.lv” vai zvanot pa tālruni 67876013, 60003345, 67876087.

Detalizētu informāciju par pieteikšanās nosacījumiem, kā arī pieteikuma veidlapas varat iegūt šeit

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas