E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15969
Lasīšanai: 2 minūtes
15
15

Summas, uz kurām nevar vērst piedziņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2018
Anastasija

Labdien! Vēlos uzzināt, ja man vienīgie ienākumi ir uzturlīdzekļi minimālā apmērā un bērnu nauda, vai zvērināti tiesas izpildītāji drīkst šo naudu noskaitīt? Vai banka drīkst sūtīt atbildes tiesu izpildītājam, norakstot naudu par šīm atbildēm no ģimenes pabalsta?

A
atbild:
21. decembrī, 2018

Summas, uz kurām nevar vērst piedziņu, ir noteiktas Civilprocesa likuma 596. pantā.

Piedziņu nevar vērst uz:

  1. atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu;
  2. kompensācijas izmaksām par darbiniekam piederošo instrumentu nolietošanos un citām kompensācijām saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības;
  3. darbiniekam izmaksājamām summām sakarā ar komandējumu, pārcelšanu un nosūtīšanu darbā uz citu apdzīvotu vietu;
  4. sociālās palīdzības pabalstiem;
  5. bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Vairāk par šo tēmu iespējams izlasīt LV portālā šajā skaidrojumā.

Ja tiesu izpildītājs ir vērsis piedziņu uz naudas līdzekļiem, uz kuriem saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem nevar vērst piedziņu, tad Jums tiesu izpildītājs par to ir jāinformē. Komunicēt ar tiesu izpildītāju ir parādnieka pienākums.

Banka, pieņemot izpildei tiesu izpildītāja rīkojumu, var iekasēt savu komisijas maksu. Tās apmērs ir atkarīgs no līguma, kas ir noslēgts starp Jums un kredītiestādi par konta apkalpošanu.

Labs saturs
15
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas