E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15947
Lasīšanai: 2 minūtes
6
9
6
9

Logu nomaiņa tiek klasificēta kā būvniecība

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2018
Santa

Dzīvoju Rīgā, Augusta Dombrovska ielā, vēlos nomainīt logu (ziemas laikā logs slikti tur siltumu un jau ir savu laiku nokalpojis), bet mājas īpašnieks to aizliedz, pamatojot ar to, ka loga maiņa mainīs ēkas fasādi. Vai ir kādi normatīvie akti, kas to aizliedz? Vai ir jāraksta iesniegums pašvaldībai? Vai tiešām, mainot parasto koka logu uz PVC logu, tiek krasi mainīta fasāde un par to var uzlikt administratīvo sodu? 

A
atbild:
18. decembrī, 2018
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Arī logu nomaiņa tiek klasificēta kā būvniecība, bet būvniecību var ierosināt tikai nekustamā īpašuma īpašnieks. Ja ēkas īpašnieks vēlas veikt logu nomaiņu uz PVC logiem, nepieciešams izstrādāt un būvvaldē saskaņot būvniecības dokumentāciju – apliecinājuma karti. Būvniecības dokumentācija nebūtu jāizstrādā, ja īpašnieks veiktu logu nomaiņu uz tāda paša dalījuma, krāsas un materiāla logiem.

Ja logu nomaiņa uz PVC logiem tiek veikta bez izstrādātas un būvvaldē saskaņotas būvniecības dokumentācijas, šāda darbība tiek klasificēta kā patvaļīga būvniecība.

Saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu sods par patvaļīgu būvniecību fiziskām personām ir līdz 1400 eiro. Savukārt saskaņā ar Administratīvā procesa likumu piespiedu naudas maksimālais apmērs fiziskajām personām ir līdz 5000 eiro.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas