E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15926
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
3
1
3

Publiskās vietās aizliegts atrasties ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. decembrī, 2018
Raitis

Sveicināti! Jautājums: ja es atrodos sabiedriskā vietā ar pusizdzertu aizvērtu alkoholisko dzērienu, man pienākas sods? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
14. decembrī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 171. pants par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība, vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 140 eiro.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no 140 līdz 350 eiro.

Balstoties uz likuma normām, katrā pašvaldībā ir izdoti arī saistošie noteikumi, kas cita starpā nosaka arī kārtību par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās. Piemēram, Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 806 “Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā” 6.13. punktā noteikts, ka publiskās vietās aizliegts atrasties ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu jebkādā vaļējā tarā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas