E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15914
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts pārvaldē nodarbinātajiem iespējama viena prēmija gada laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. decembrī, 2018
Ieva

Labdien! Lūdzu sniegt skaidrojumu par Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 16. panta otrajā daļā noteikto: (2) Amatpersonai (darbiniekam) saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu reizi gadā var izmaksāt prēmiju, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt 75 procentus no mēnešalgas. Esmu saņēmusi darba līguma uzteikumu saskaņā ar Darba līguma 101. panta pirmās daļas 9. punktu (tiek samazināts darbinieku skaits), darba tiesiskās attiecības izbeidzamas ar 28.12.2018. Lūgums skaidrot, vai man ir tiesības saņemt prēmiju saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu par 2018. gadu (02.01.2018.–28.12.2018.) situācijā, ja darba devējs minēto prēmiju par 2017. gadu izmaksājis 2018. gada februārī.

A
atbild:
19. decembrī, 2018
Valsts kanceleja
Evija Burbecka, Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 16. panta otrajā daļā imperatīvi ir noteikts, ka amatpersonai (darbiniekam) saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu reizi gadā var izmaksāt prēmiju, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt 75% no mēnešalgas.

Jūsu sniegtā informācija liecina, ka Jūs 2018. gada februārī esat saņēmusi prēmiju par 2017. gada darbības novērtējumu. Diemžēl par 2018. gada darbības un tās rezultātu novērtējumu iestāde Jums prēmiju izmaksāt nav tiesīga, jo tā būtu otrā viena gada laikā izmaksātā prēmija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas