E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15763
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
4
4

Kurš likums piemērojams apdrošināšanas līguma gadījumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2018
Viviāna

Apdrošināšanas līgums noslēgts pirms 01.06.2018., kad spēkā bija iepriekšējais likums “Par apdrošināšanas līgumu”. Savukārt ceļu satiksmes negadījums noticis pēc 01.06.2018., kad iepriekšējais likums “Par apdrošināšanas līgumu” jau bija zaudējis spēku, stājoties spēkā jaunajam Apdrošināšanas līguma likumam. Vēlējos precizēt, kurš no likumiem (iepriekšējais vai jaunais) būtu piemērojams konkrētajā situācijā?

A
atbild:
22. novembrī, 2018

Ja noticis ceļu satiksmes negadījums un personai ir OCTA apdrošināšanas polise, tad būtu piemērojams Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums (OCTA likums).

Ja persona brīvprātīgi izvēlējusies papildus iegādāties KASKO apdrošināšanas polisi, tad attiecībā uz šo līgumu piemērojams likums “Par apdrošināšanas līgumu” (kas 01.06.2018. zaudējis spēku), jo šis normatīvais akts bijis spēkā KASKO apdrošināšanas līguma noslēgšanas laikā. Piemērojamais normatīvais akts izriet no Civillikuma 3. panta normas, kura nosaka, ka katra civiltiesiska attiecība apspriežama pēc likumiem, kas bijuši spēkā tad, kad šī attiecība radusies.

Taču LTAB uzsver – lai sniegtu precīzu atbildi, nepieciešams zināt visus konkrētā notikuma apstākļus un detalizēti tos izvērtēt.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas