E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15676
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Nolēmuma izpilde Anglijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2018
Sergejs Uvarovs

Labdien! Gribētu zināt, kur es varu griezties par parāda piedziņu, ja parādnieks dzīvo Anglijā, pilsēta arī ir zināma. Ir tiesas spriedums, kurš tulkots angļu valodā, apstiprināts pie notāra. Paldies!

A
atbild:
22. janvārī, 2019

Vienotus noteikumus par jurisdikciju, spriedumu atzīšanu un izpildi civillietās un komerclietās Eiropas Savienības līmenī nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 12. decembra regula (ES) Nr. 1215/2012 par jurisdikciju un spriedumu atzīšanu un izpildi civillietās un komerclietās.

Personai, kas vēlas Latvijas tiesas spriedumu izpildīt ārvalstīs, jāiegūst regulā norādītā sprieduma izpildāmības apliecība. Minētā apliecība ļauj ārvalsts tiesībsargājošām iestādēm formāli pārbaudīt, vai spriedums ir galīgs un izpildāms tā pieņemšanas valstī. Latvijā Civilprocesa likuma 541.panta 4.4 daļa paredz, ka Eiropas Parlamenta un Padomes regulas 1215/2012 53. 60. pantā minēto apliecību tiesa izraksta pēc lietas dalībnieka lūguma, kad spriedums vai lēmums stājies likumīgā spēkā, bet gadījumos, kad spriedums vai lēmums izpildāms nekavējoties, – tūlīt pēc sprieduma pasludināšanas vai lēmuma pieņemšanas. Lai saņemtu minēto sprieduma izpildāmības apliecību, Jums jāvēršas tajā tiesā, kuras lietvedībā lieta atrodas

Vairāk informācijas par spriedumu izpildi ārvalstīs varat iegūt Tieslietu ministrijas mājaslapā, sadaļā “Starptautiskā sadarbība”.

Informācija par spriedumu izpildes kārtību citās Eiropas Savienības valstīs pieejama Eiropas Tiesiskās sadarbības tīkla civillietās un komerclietās mājaslapā.  

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas