E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15199
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma kompensācija pēc īslaicīga darba

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2018
Ieva

Labdien!  Strādāju pie darba devēja 2 dienas konkrēta darba veikšanai, bija noslēgts darba līgums, kas paredz akordalgu. Vai man pienākas neizmantotā atvaļinājuma kompensācija?

A
atbild:
17. septembrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likums nosaka tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu, ja ir nostrādāti seši mēneši, kā arī to, ka, pārtraucot darba attiecības, ir izmaksājama atvaļinājuma kompensācija. Likums nenosaka periodu, kādam jābūt, lai būtu tiesības uz kompensāciju. Līdz ar to secināms, ka atvaļinājuma kompensācija ir jāizmaksā arī tad, ja nostrādātas tikai pāris dienas.

Lai noteiktu, cik apmaksājamu (kompensējamu) atvaļinājuma dienu pienākas par nostrādāto laika periodu, ja tiek pārtrauktas darba attiecības, grāmatvedībā izmanto koeficientu 1,67. To iegūst, gada 20 apmaksājamās atvaļinājuma dienas dalot ar 12 gada mēnešiem.  Līdz ar to nosaka neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju par nostrādātajiem mēnešiem.

Tā kā Jūs interesē kompensācija par nostrādātajām dienām, rēķini būs sarežģītāki. Aprēķiniem parasti tiek izmantotas grāmatvedības programmas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas