E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1502
Lasīšanai: 3 minūtes
8
46
8
46

Iesniegums darba devējam

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. oktobrī, 2012
Kristīne Ferstere

Labdien! Gribēju pajautāt vai ir kaut kur pieejams paraugs iesniegumam, ko raksta darba devējam, lai saņemtu algas atvaļinājuma naudu?

A
atbild:
17. oktobrī, 2012
Lidija Dārziņa
LV portāls

Iesniegumu var rakstīt brīvā formā, taču jānorāda visi nepieciešamie rekvizīti un iesniegumam pēc formas (arī tā izkārtojumam lapā) jāatbilst lietvedības prasībām:  jānorāda adresāts (uzņēmuma nosaukums un vadītāja amats un vārds (vai iniciālis), uzvārds), iesniedzēja vārds, uzvārds, amats, norāde – iesniegums. Iesnieguma saturā jāizklāsta vēlme. Dokuments jāparaksta un jānorāda arī vieta un laiks (gads, datums, mēnesis).

Iesnieguma paraugus var atrast lietvedības dokumentu noformēšanas padomos internetā un lietvedības mācību grāmatās. Var ieskatīties Ministru kabineta 2010.gada 28.septembra noteikumos Nr.916 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība”, ja ir vēlēšanās zināt vairāk par dažāda satura un dažādiem adresātiem paredzētiem oficiālas saziņas dokumentiem. Ar šo normatīvo aktu gan parasti strādā uzņēmumu lietvedības dokumentu vadītāji.

Kā skaidro lietvedības speciālisti, iesniegums ir oficiāls dokuments, ko fiziska persona iesniedz sava uzņēmuma vadībai, lūdzot izskatīt, izlemt vai atrisināt kādu jautājumu.  Fiziska persona var rakstīt iesniegumu gan ar roku, gan ar datoru (jāparaksta ar roku).

Praksē sastopamai dažādi iesnieguma satura izkārtošanas varianti.

Par dokumenta formu

Piemēram.

SIA „Kalnukalns”
valdes priekšsēdētājam
J.Bērziņam
datoroperatores
Litas Kalniņas

iesniegums.

Lūdzu izmaksāt atvaļinājuma naudu par man pienākošos ikgadējo atvaļinājumu no š.g. 22.oktobra.

Rīgā, 2012.gada 18.oktobrī

L.Kalniņa

Piebilde. Lietvedības speciālisti iesaka iesniegumā neizmantot ģenitīva formu (lai nerastos pārpratumi), kā arī iesnieguma autoru rakstīt lapas augšā. Ja uzņēmums liels, ieteicams uzrakstīt personas kodu, varbūt tālruni.

Piemēram.

Lita Kalniņa,
datoroperatore
Pers. kods 000000-00000

Iesniegums.

Rīgā, 2012.gada 18.oktobrī

SIA „Kalnukalns”
valdes priekšsēdētājam
god. J.Bērziņam

Lūdzu izmaksāt atvaļinājuma naudu par man pienākošos ikgadējo atvaļinājumu no š.g. 22.oktobra.

L.Kalniņa

Kas attiecas uz saturu, tad jāzina, ka Darba likuma 69.pants nosaka: samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksā ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma.

Darba likuma 149.pantā noteikts, ka ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis.

Labs saturs
46
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas