E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14987
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Finanses
4
4

Apdrošināšanas atlīdzība avārijas gadījumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2018
Roberts Circens

Labdien! Es neesmu apmierināts ar apdrošināšanas kompānijas ekspertu lēmumu. 2018. gada 24. jūnijā, virzoties pa Jaunciema gatvi Vecmīlgrāvja virzienā, krustojumā notika sadursme, kuras laikā taksometrs ietriecās manas automašīnas kreisajā pusē. Taksometra vadītājs ir vainīgs.

Apdrošināšanas kompānijas eksperti, novērtējot tikai vizuālos bojājumus un nevēršot uzmanību uz slēptiem defektiem, pieņēma lēmumu izmaksāt man 298 eiro. Pamatojoties uz to, ka remonta izmaksas pārsniedz pašas mašīnas vērtību, ņemot vērā tehniskās apskates protokolu, kā arī servisa rēķinu par remontu, summa ir vairāk nekā 1367 eiro. Kopējās remonta izmaksas, kas ir vairākas reizēs lielākas nekā apdrošināšanas kompānijas “Gjensidige” ekspertu vērtējumā, liek domāt par ekspertu neadekvātu attieksmi pret savu darbu, kā arī liecina par nekompetenci, jo eksperti savā darbā pieļāva paviršību.

Man ir jautājums: vai ir iespējams pieprasīt kādu naudas kompensāciju par zaudējumu no taksometra kompānijas? Un kā man labāk rīkoties?

A
atbild:
07. augustā, 2018

Biedrībā “Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” (turpmāk – LTAB) 2018. gada 26. jūlijā saņemta sūdzība par ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles aprēķināto apdrošināšanas atlīdzību sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā, kas noticis 2018. gada 24. jūnijā Rīgā, Jaunciema gatvē 169a, bojāto jautājuma uzdevējam piederošo transportlīdzekli.

Ja trešo personu neapmierina lēmums par apdrošināšanas atlīdzības izmaksu vai atteikumu, tai ir tiesības lūgt Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju sniegt atzinumu par minēto lēmumu. Pārbaudot trešās personas sūdzību pēc būtības, Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs pieņem lēmumu, kuram ir rekomendējošs raksturs.

LTAB šobrīd izskata minēto sūdzību un sagatavos atzinumu par apdrošinātāja lēmumu. Ja būs nepieciešama transportlīdzekļa papildu apskate un ekspertīzes izskatīšana komisijā, atzinums tiks sagatavots un nosūtīts līdz 2018. gada 26. augustam.

Saskaņā ar OCTA likuma 18. pantu, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, apdrošinātājs, kurš apdrošinājis zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesisko atbildību, saskaņā ar apdrošinātāja atbildības limitu atlīdzina šajā likumā noteiktajā kārtībā novērtētos zaudējumus, kas ceļu satiksmes negadījumā nodarīti trešajai personai.

Segt zaudējumus, kuri netiek atlīdzināti saskaņā ar OCTA likumu vai kuri pārsniedz noteikto apdrošinātāja atbildības limitu, trešā persona ir tiesīga pieprasīt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā vainīgajai pusei.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas