E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14808
Lasīšanai: 2 minūtes
11
11

Ko darīt, ja valsts iestāde neatbild uz iesniegumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2018
Valērijs Ņikuļins

Labdien!
Es jau divas reizes (2018. g. 5. maijā un 2018. g. 13. jūnijā) nosūtīju iesniegumus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai – VARAM caur https://www.latvija.lv/. Otrajā iesniegumā (2018. g. 13. jūnija) bija atgādinājums par nepieciešamību atbildēt uz manu pirmo iesniegumu. Iesniegumi tika pieņemti, un tiem ir piešķirts attiecīgais numurs. 
Jau pagājuši divi mēneši. Es līdz šim neesmu saņēmusi atbildes no VARAM. 
Ko darīt tālāk?
Pie kā griezties tālāk, lai VARAM atbildētu: Latvijas prezidenta, Valsts kontroles, Saeimas deputātiem, Eiroparlamenta, Eirokomisijas?

A
atbild:
30. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Vispirms vēlams personiski vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lai noskaidrotu, vai iesniegums ir saņemts un kad tiks sagatavota atbilde. Kontaktinformācija ir pieejama ministrijas mājaslapā.

Savukārt, ko paredz normatīvais regulējums, skaidro Valsts kancelejas Dokumentu pārvaldības departamenta vadītāja Līga Peinberga:  “Atbilstoši Iesnieguma likuma 5. panta trešajai daļai iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas. Savukārt Iesnieguma likuma 10. panta otrajā daļā noteikts, ka iesniedzējs prasības pieteikumu pret iestādi par administratīvo aktu vai iestādes faktisko rīcību (šajā gadījumā – par atbildes nesniegšanu) var iesniegt Administratīvajā rajona tiesā, un tās spriedums nav pārsūdzams.”

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas