E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14806
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kam jāmaksā par jurista izdevumiem laulības šķiršanas laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2018
Sintija

Esmu oficiāli precējusies. Laulībā ir bērni. Esmu iesniegusi laulības šķiršanu pie jurista. Vēlējos jautāt, kam ir jāsedz jurista izdevumi, ja man ir minimālā alga, – manā aprūpē ir 3 bērniņi. Vīram ir 500 eiro. Es šķiru laulību, jo vīrs finansiāli ģimeni neatbalsta, kopā dzīvojam tikai bērnu dēļ, bet mana un vīra laulāto attiecības sen ir beigušās. Vīrs maksā tikai uzturlīdzekļus, bet par dzīvokļa komunālajiem maksājumiem un viņa paša uzturēšanu nekādi man finansiāli nepalīdz.

A
atbild:
10. augustā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Izmantojot jurista pakalpojumus, tie sākotnēji Jums pašai ir jāapmaksā, taču prasības pieteikumā par laulības šķiršanu varat lūgt atbildētāju atlīdzināt izdevumus par juridiskās palīdzības saņemšanu, pievienojot veikto maksājumu kvītis. Civilprocesa likuma 44. panta otrā daļa paredz, ka ar lietas vešanu saistītos izdevumus piespriež no atbildētāja par labu prasītājam, ja viņa prasījums ir apmierināts pilnīgi vai daļēji, kā arī tad, ja prasītājs neuztur savus prasījumus sakarā ar to, ka atbildētājs tos pēc prasības iesniegšanas labprātīgi apmierinājis.

Būtiski uzsvērt, ka atbilstoši Civilprocesa likuma 44. panta pirmajā daļā noteiktajam tiesāšanās izdevumus var lūgt atlīdzināt tikai par zvērināta advokāta pakalpojuma izmaksām šajā pantā noteiktajā apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas