E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14622
Lasīšanai: 2 minūtes

Rosināt grozījumus darba līgumā var arī darbinieks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2018
Jānis

Labdien! Gribēju pajautāt, vai ir kaut kur pieejams paraugs iesniegumam, ko raksta darba devējam, lai saņemtu darba algas paaugstinājumu? 

A
atbild:
20. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nē, šāda iesnieguma parauga nav. Būtībā Jūsu jautājums ir saistīts ar priekšlikumu par grozījumiem darba līgumā. Turklāt Darba likuma 97. pants paredz, ka par grozījumiem darba līgumā puses savstarpēji vienojas. Proti – priekšlikumus par izmaiņām ir tiesīgas izteikt abas puses un, panākot vienošanos, jaunie noteikumi, lai tie būtu spēkā, ir jāparaksta abām līgumslēdzējām pusēm.

Ja uzskatāt, ka Jums pienākas darba samaksas paaugstinājums, tad, atsaucoties uz Jūsu darba līgumā noteikto pienākumu aprakstu un izpildi, vēlams rakstveidā izklāstīt savu redzējumu, kādus pienākumus Jūs pildāt lielākā apmērā, ko darāt vairāk utt. Jāņem vērā, ka darba devējs vērtēs Jūsu priekšlikumu, ņemot vērā pamatojumu.

Darba likums vispārēji nosaka, ka jebkuri jautājumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, ir risināmi sākotnēji pārrunu ceļā – sarunā ar darba devēju – vai vēršoties tiesā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas