E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13853
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Vienā izglītības iestādē pedagogam tiek piešķirta viena kvalitātes pakāpe

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. februārī, 2018
Stefans

Labdien! Jautājumu raisīja 15.02.2018. atbilde uz jautājumu par pedagoga kvalitātes novērtēšanu. IZM konsultantes atbildē bija šāds teksts: “Vienas izglītības iestādes ietvaros pedagogam vērtējums jāgūst vienu reizi ar iespēju novērtēties visos amatos, kādos pedagogs šajā skolā strādā (minēti Izglītības likuma 491. pantā).” Pirmkārt, šajā pantā nekas tāds nav minēts. Otrkārt, dažādu amatu prasības var spēcīgi atšķirties, kā rezultātā skolotājs var būt lielisks individuālo stundu pasniedzējs (2. pakāpe) un “ne tik lielisks” grupu stundu vadīšanā (1. pakāpe). Kā tad lai izvērtē, ja beigu beigās viņam jāpiešķir tikai viena noteikta kvalitātes pakāpe par diviem dažādiem amatiem?

A
atbild:
20. martā, 2018
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas nodaļas vecākā konsultante

Izglītības likuma 49.1 pants “Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšana” nosaka, ka pedagoga profesionālās darbības kvalitātes novērtējumu ir tiesības prasīt pedagogam, kura pedagoģiskā darba stāžs ir ne mazāks par vienu gadu un kurš piedalās vispārējās izglītības programmu, tai skaitā vispārējās izglītības programmu pirmsskolas izglītības pakāpē, profesionālās izglītības programmu pamatizglītības vai vidējās izglītības pakāpē, profesionālās ievirzes izglītības vai interešu izglītības programmu īstenošanā.

Vienā izglītības iestādē pedagogam tiek piešķirta viena kvalitātes pakāpe – vērtējums ir atbilstošs abu vēroto stundu un nodarbību kvalitatīvs kopums. Par piešķirto kvalitātes pakāpi pedagogs attiecīgi saņem piemaksu.

Lai saņemtu sīkāku skaidrojumu un atbildes uz Jūs interesējošiem jautājumiem, aicinām droši sazināties ar IZM ekspertu pa tālruni 67047835.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas