E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1342
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Veselības apdrošināšana Vācijā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2012
Nadezda Kuziva

Esmu Latvijas pilsone, bet pašreiz atrodos Vācijā - Berlīnē. Uzturos Vācijā jau kādu laiku. Dzīvoju un mācījos vācu valodu un pilnveidoju to. No sākuma braukāju uz Latviju katru mēnesi, tagad esmu nolēmusi, ka palikšu Vācija. Pirms 2 mēnešiem atvedu no Latvijas savu 3 gadus veco dēlu.
Tagad meklējot darbu Vācijā, darba devējs jautā, vai kādreiz esmu savu veselību apdrošinājusi? Nevarēju viņam atbildēt, jo cik es ilgi Latvijā biju strādājusi, neviens mani par veselības apdrošināšanu netirdīja. Aizgāju uz tuvāko apdrošināšanas aģentūru DKV un gribēju sevi un dēlu apdrošināt, viņi man jautāja: vai Jūs Latvijā neesat automātiski apdrošināta? Viņi te Vācijā esot apdrošināti automātiski.
Izskaidrojiet man, lūdzu, visu par veselības apdrošināšanu Vācijā. Un kas man īsti ir vajadzīgs, lai es veselības apdrošināšanu varētu nokārtot te Vācijā, Berlīnē?

A
atbild:
15. augustā, 2012
Inta Šaboha
LV portāls

Sociālā apdrošināšana ir obligāta visiem Vācijas iedzīvotājiem. Ar sociālās apdrošināšanas nodokli tiek veiktas iemaksas pensijas, bezdarba, aprūpes un veselības apdrošināšanā. Darba devējs ir atbildīgs par to, ka Jūs kā nodarbinātais tiekat reģistrēta profesionālās veselības aģentūrā (Berufsgenossenschaft), tad darbiniekam tiek izsniegts apdrošināšanas numurs (Versicherungsnummer) un sociālās apdrošināšanas identifikācijas karte (Sozialversicherungsausweis).

Jums ir jābūt Latvijā izsniegtam dokumentam par nodarbinātības periodu Latvijā. Šo dokumentu noformē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Aicinām sazināties ar Latvijas vēstniecību Vācijā, lai noskaidrotu vēl neskaidros jautājumus un papildu informāciju par veselības apdrošināšanu Vācijā. Adrese ir pieejama šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas