E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13393
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Finanšu atbalsta instrumenti daudzdzīvokļu ēku renovācijai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. decembrī, 2017
Ansis Daugulis

Kādi finanšu atbalsta instrumenti pieejami dzīvokļu īpašnieku biedrībai, lai renovētu pārvaldāmo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju?

A
atbild:
14. decembrī, 2017
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum"
Ingus Salmiņš, Energoefektivitātes departamenta vadītājs

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju atjaunošanai šobrīd ir pieejami Eiropas Savienības fondu līdzekļi. Lai tos saņemtu, mājai ir jāpiesakās attīstības finanšu institūcijas “Altum” daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmā. Pieejams šāds atbalsts: grants jeb dāvinājums līdz 50% apmērā no projekta izmaksām. Piemēram, ja mājas atjaunošana izmaksā 400 tūkstošus eiro, pusi jeb 200 tūkstošus eiro var saņemt kā dāvinājumu un tas nebūs jāatmaksā. Otru pusi finansējuma var aizņemties bankā. Būtiski, ka iedzīvotājiem savi dzīvokļi nav jāieķīlā. “Altum” arī nodrošina bezmaksas konsultācijas par dokumentu sagatavošanu.

“Altum” programmas atbalsts ir paredzēts daudzdzīvokļu mājām, kurās ir vismaz 5 dzīvokļi, vienam dzīvokļa īpašniekam pieder ne vairāk kā 20% no kopējā dzīvokļu īpašumu skaita un nedzīvojamo telpu platība nepārsniedz 50% no mājas kopējās platības.

Ja vēlaties atjaunot savu māju, aicinām mājas biedrības pārstāvi sazināties ar “Altum”. Noteikti neatlieciet to uz pēdējo brīdi, jo granti māju atjaunošanai būs pieejami vēl tikai dažus gadus. Detalizēta informācija par programmas iespējām pieejama “Altum” mājaslapā šeit.

Tāpat ir vērts painteresēties arī savā pašvaldībā par atbalstu māju energoefektivitātes pasākumiem, jo virkne pašvaldību ir izveidojušas dažādus atbalsta mehānismus šim mērķim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas