E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13246
Lasīšanai: 3 minūtes

Pārbūves darbi un būvatļauja

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. novembrī, 2017
Irēna

Par Būvniecības likumu, Ēku būvnoteikumiem: cik saprotu, būvvaldei saskaņā ar Būvniecības likuma 12. panta 3. daļas 9. apakšpunktu visiem ir jāsniedz konsultācijas par būvniecības procesa kārtību. Vēlos noskaidrot, vai Rīgā, privātmājā nedaudz pārbūvējot siltummezglu pakalpojuma lietotāja pusē (nevis pakalpojuma sniedzēja pusē), ierīkojot ūdens uzskaites mezglu (tas vienā vietā atrodas mājās iekšpusē, otrā – ārā, tuvu pie zemesgabala robežas - akā), iestiklojot lodžiju kādā dzīvoklī daudzdzīvokļu ēkā, mainot logus dzīvoklī daudzdzīvokļu ēkā, mainot radiatorus dzīvoklī daudzdzīvokļu ēkā, nojaucot nenesošo starpsienu dzīvoklī daudzdzīvokļu ēkā, obligāti jāsaņem būvatļauja, projektēšanai jāpiesaista sertificēts būvspeciālists, lai izstrādātu apliecinājuma karti vai būvprojektu. Kādos no minētiem gadījumiem bez būvatļaujas, apliecinājuma kartes/būvprojekta, bez būvspeciālista piesaistes var iztikt? Šo jautājumu jau biju jautājusi, sūtot e-pastu uz Rīgas pilsētas būvvaldi, saņēmu atbildi: “Ikvienam Jūsu jautājumā iekļautajam pārbūves veidam nepieciešams atbilstošās jomas sertificēts būvspeciālists projektēšanā. Bez viņu piesaistes tiek apdraudēta būvju un iekārtu drošība, Jūsu un apkārtējo iedzīvotāju veselība. To nosaka Būvniecības likums un Ēku būvnoteikumi visā Latvijas teritorijā.” Tomēr atbildē neatradu nepieciešamo precizējumu: vai būvatļauja arī visos minētajos gadījumos būtu nepieciešama?

A
atbild:
23. novembrī, 2017
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Jūsu iesūtītais lūgums pēc e-konsultācijas satur ļoti daudz jautājumu, kurus Rīgas būvvalde ir jau aprakstījusi dažādos skaidrojošos rakstos savā mājaslapā.

Par lodžijām un balkoniem Rīgas būvvalde ir izklāstījusi materiālā “Tiesiska lodžiju un balkonu iestiklošana Rīgas administratīvajā teritorijā”, kuru var izlasīt šeit.

Par dažādiem pārbūves darbiem dzīvoklī aprakstīts skaidrojumā “Kas jāzina pirms remonta darbu uzsākšanas dzīvoklī”, kuru var izlasīt šeit.

Saistībā ar minētajiem pārbūves darbiem privātmājā: īstenojot šāda tipa pārbūvi, nepieciešams izstrādāt apliecinājuma karti, bet ar noteikumu, ka pati ēka ir nodota ekspluatācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas