E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12857
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Kā informēt apsaimniekotāju par dzīvoklī deklarēto personu skaitu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. septembrī, 2017
Ada

Cik vienkārši var izdeklarēt cilvēku no Rīgas namu pārvaldnieka dokumentiem? IZ DZĪVES – pirms diviem gadiem dzīvokļa īpašniece pārdeklarējās uz Īriju. Oficiāli caur pilsonības un migrācijas pārvaldi! Visus šos gadus iet telefoniska un elektroniska saziņa ar RNP par komunālo rēķinu, jo viņiem it kā uzrādoties info – īpašniece deklarēta! RNP piestāda rēķinus divus gadus par 2 deklarētām personām! Cik tas ir likumīgi un kā rīkoties, ja elektroniski to izdarīt nav iespējams.

A
atbild:
28. septembrī, 2017
Līga Pauliņa
LV portāls

Kā skaidro Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieks, kas nodrošina māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pakalpojumus. Jāuzsver, ka SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” neveic personu deklarēšanu dzīvokļu īpašumos. Gadījumā, ja dzīvokļa īpašumā tiek mainīts deklarēto personu skaits, dzīvokļa īpašniekam ir savlaicīgi jāiesniedz informācija pārvaldniekam par deklarēto personu skaita izmaiņām īpašumā. Ja dzīvokļa īpašnieks šādu informāciju nav iesniedzis mājas pārvaldniekam, tad pārvaldnieka rīcībā nav informācijas par aktuālo deklarēto personu skaitu īpašumā.

Rīgas Domes pārstāvja minēto informāciju par dzīvokļa īpašumā deklarēto personu skaitu izziņas veidā var saņemt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” var atteikties pieņemt informāciju, kas nosūtīta elektroniski bez elektroniskā paraksta. Saskaņā ar Dokumentu juridiskā spēka likuma 4. panta pirmo daļu, lai dokumentam būtu juridisks spēks, tajā iekļauj šādus rekvizītus: dokumenta autoru nosaukums, dokumenta datums un paraksts.

Tādējādi dzīvokļa īpašniecei, kas dzīvo Īrijā, ir divas iespējas informēt SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”:

  1. nosūtīt pašrocīgi parakstītu iesniegumu ierakstītā vēstulē uz SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” juridisko adresi, pievienojot izziņu;
  2. nosūtīt pašrocīgi ar elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu uz SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” e-pasta adresi, pievienojot izziņu.

Izziņu var pieprasīt un saņemt, izmantojot vienoto valsts pārvaldes pakalpojumu portālu www.latvija.lv.

Tāpat portālu var izmantot, lai sazinātos ar Rīgas domi un lūgtu pārsūtīt iesniegumu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, ja neizdodas īstenot iepriekš norādītās darbības.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas