E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11778
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Jādodas pie zvērināta notāra

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. aprīlī, 2017
FALIMONS BOGDANOVS

Labdien! SIA “Alija M”, Aveņu iela 47, Jelgava, LV-3001. 2016. gadā bija likvidācija, es nezināju, viņi ir man parādā naudu. Ko man tagad darīt?

A
atbild:
08. maijā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Atbilstoši Komerclikumam pēc tam, kad Uzņēmumu reģistrs izsludina paziņojumu par uzņēmuma darbības izbeigšanu un likvidācijas uzsākšanu, likvidators nosūta paziņojumu par uzņēmuma likvidācijas uzsākšanu visiem zināmajiem sabiedrības kreditoriem, aicinot pieteikt savus prasījumus triju mēnešu laikā (ja vien dalībnieku sapulces lēmumā vai tiesas nolēmumā par SIA darbības izbeigšanu nav noteikts garāks kreditoru pieteikšanās termiņš). Termiņš ir skaitāms no brīža, kad ir publicēts paziņojums par SIA darbības izbeigšanu un likvidācijas uzsākšanu.

Taču Komerclikuma 327. pants nosaka – ja zināms kreditors nepiesaka savu prasījumu, nepieņem izpildījumu vai saistība vēl nav izpildāma, viņam pienākošās summas tiek deponētas pie zvērināta notāra pēc sabiedrības juridiskās adreses. Pastāvot strīdīgam kreditora prasījumam, sabiedrības mantu var sadalīt starp dalībniekiem tikai tad, ja attiecīgajam kreditoram ir dots nodrošinājums.

Tātad, lai saņemtu sev pienākošos summu, Jums jāvēršas pie zvērināta notāra pēc uzņēmuma juridiskās adreses. Mājaslapā www.latvijasnotars.lv ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas