E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11061
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
2
2

Bērnudārza rinda, ja tiek mainīta dzīvesvieta Rīgā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. decembrī, 2016
Diāna

Labdien! Sakiet, lūdzu, kā ir, ja bērns (3 gadi) apmeklē bērnudārzu vienā Rīgas rajonā, kur arī ir deklarēts, bet plānots ar laiku mainīt dzīvesvietu uz citu Rīgas rajonu. Kā ir ar rindu bērnudārzā? Vai ir kādas priekšrocības, cik ātri bērns dabūs vietu dārziņā, vai ir obligāti jāmaina deklarētā adrese? Paldies!

A
atbild:
05. janvārī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai bērns dabūtu vietu Rīgas pašvaldības bērnudārzā, viņam ir jābūt deklarētam Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Pilsētas mikrorajonam nav nozīmes - bērnu var pieteikt jebkurā Rīgas pašvaldības bērnudārzā neatkarīgi no tā, kurā mikrorajonā ir deklarētā dzīvesvieta.  Līdz ar to, ja ģimene maina dzīvesvietu no viena mikrorajona uz otru, vieta bērnudārzā iepriekšējās dzīvesvietas mikrorajonā netiek zaudēta. Savukārt, ja vecāki vēlas mainīt arī dārziņu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde norādīja uz divām iespējām.

Iesniegt portālā www.e-skola.lv  sadaļā „Pirmsskolas” sludinājumu par vietas maiņu no viena mikrorajona bērnudārza uz cita mikrorajona bērnudārzu, pie veiksmīgas apstākļu sakritības var jaunās dzīvesvietas mikrorajona bērnudārzā vietu saņemt.

Otra iespēja, ja vecākiem nav izdevīgi izvadāt bērnu no viena mikrorajona, kurā dzīvo, uz otru, kurā atrodas bērnudārzs, tad vecāki mazuli var pieteikt arī jaunās dzīvesvietas tuvumā esošajā iestādē.

Prakse gan rāda, ka, visticamāk, vietu bērnudārzā jaunajā mikrorajonā uzreiz atrast neizdosies, tāpēc bērnam jāstāv rindā šajā bērnudārzā, un, kad bērnam būs obligātais izglītības vecums – 5 gadi, tad mazulis vietu izvēlētajā bērnudārzā saņems noteikti (taču rinda var pienākt arī ātrāk).

Līdz tam kā pagaidu risinājums var būt kādas dzīvesvietai tuvumā esošas privātās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējums. Ja šī iestāde ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas pašvaldību (saraksts pieejams www.e-skola.lv sadaļā „Iestāžu katalogs” – Pirmsskolas), tad laikā, kamēr bērns apmeklē privāto pirmsskolu, tiek izmaksāts arī Rīgas pašvaldības līdzfinansējums – 173,10 eiro apmērā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas