E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10654
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Saskaņojot lietošanas veidu būvvaldē, biroju var pārvērst par dzīvokli

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. oktobrī, 2016
Vasilijs

Rīgā, centrā, dzīvojamā mājā tiek pārdotas komerctelpas pirmajā stāvā, kas agrāk bija izmantotas kā dzīvoklis, bet pēc tam kā ofiss. Vai es varu nopirkt to, izmantot to ne kā ofisu, ne kā komerctelpas, bet atkal kā dzīvokli, dzīvojot tur? Vai ir nepieciešams varbūt nomainīt statusu (juridiski pārveidot tās komerctelpas par dzīvokli)? Vai ir vispār nepieciešamas kādas juridiskās procedūras? Ko Jūs man varat vispār ieteikt šajā situācijā? Paldies!

A
atbild:
02. novembrī, 2016

Būvvalde paskaidro, ka atbilstoši normatīvo aktu regulējumam ēku vai telpas nav atļauts izmantot neatbilstoši Būvvaldē saskaņotajam lietošanas veidam. Līdz ar to šajā gadījumā iedzīvotājam primāri būtu jāvēršas pie sertificēta projektētāja, kas, izvērtējot konkrēto situāciju, izstrādās atbilstošu dokumentāciju, ko pēcāk iesniegt un saskaņot Būvvaldē.

Piemēram, ja nepieciešama tikai telpu funkcijas maiņa, tad Būvvaldē jāiesniedz paskaidrojuma raksts, ja papildus telpu lietošanas veida maiņai paredzēta arī telpu pārplānošana, piemēram, nenesošo starpsienu izbūve vai demontāža, tad Būvvaldē nepieciešams iesniegt apliecinājuma karti. Savukārt, ja paredzēta arī nesošo sienu pārbūve, piemēram, lai ievērotu būvnormatīvos noteiktās insolācijas prasības, tad Būvvaldē jāiesniedz būvprojekts.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas