E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10648
Lasīšanai: 3 minūtes
8
8

Kādi dokumenti vajadzīgi, lai nodotu vienkāršotās renovācijas darbu objektu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. oktobrī, 2016
Sandra

Vēlējos jautāt, kādi dokumenti ir jāiesniedz Būvvaldē uz objekta nodošanu, ja ir izsniegta vienkāršotās renovācijas apliecinājuma karte? Kā arī uz logu un jumta restaurācijas darbiem?

A
atbild:
31. oktobrī, 2016

Ja būvvaldē ir bijusi saskaņota paredzēto būvdarbu vienkāršotās renovācijas apliecinājuma karte, tad atbilstoši 02.09.2014. Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” 192. punktā noteiktajam  – pēc būvdarbu pabeigšanas pasūtītājs informē būvvaldi par būvdarbu pabeigšanu, iesniedzot aizpildītu apliecinājuma kartes II daļu.

Pēc minēto dokumentu saņemšanas būvvalde piecu darbdienu laikā veic objekta apsekošanu un pārliecinās, vai būvdarbi veikti atbilstoši akceptētajai būvniecības iecerei un būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī izdara par to atzīmi apliecinājuma kartē.

Taču, ja būvvalde, veicot objekta apsekošanu, konstatē, ka veiktie būvdarbi neatbilst akceptētajai iecerei vai būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, tā pasūtītājam lēmumā norāda konstatētās atkāpes no akceptētās ieceres vai būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, termiņus, kā arī citus nosacījumus konstatēto nepilnību novēršanai. Pēc šo nosacījumu izpildes pasūtītājs atkārtoti vēršas būvvaldē. Ja pasūtītājs ir novērsis lēmumā norādīto, būvvalde par to veic atzīmi apliecinājuma kartē.

Būtiski atcerēties, ka apliecinājuma kartes realizācijas termiņš ir divi gadi, kas skaitāms no lēmuma pieņemšanas par būvniecības ieceres akceptu (no brīža, kad būvvalde saskaņojusi apliecinājuma kartes I daļu).

Attiecībā uz to, kādi dokumenti ir jāiesniedz būvvaldē uz objekta nodošanu logu un jumta restaurācijas darbiem – tas ir atkarīgs no tā, ar kādu dokumentāciju šī iecere, piemēram, jumta atjaunošana, ir bijusi saskaņota būvvaldē. Ja ar apliecinājuma karti, tad apliecinājuma kartes II daļa, ja ar būvprojektu, – tad apliecinājumu par ēkas vai tās daļas gatavību ekspluatācijai.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas