E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2144
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Soda sankcijas Krimināllikuma 165. un 177. pantiem ir mainītas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2013
Ivo Jaunmeijers

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai 1. aprīļa grozījumi Krimināllikumā skar 165.panta 2.daļu (sutenerisms) un 177.panta 2.daļu (krāpšana)?

A
atbild:
02. aprīlī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Krimināllikuma 165.panta 2.daļā no šī gada 1.aprīļa paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tātad maksimālais brīvības atņemšanas laiks nav samazināts. Personām, kas pēc šī panta tiks sodītas turpmāk, likumā ir ietverta iespēja tiesai vērtēt – piespriest vai nepiespriest mantas konfiskāciju.

177.panta 2.daļa no 1.aprīļa paredz šādas normas: soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tātad maksimālās soda sankcijas ir gan samazinātas no sešiem gadiem uz pieciem gadiem, ir atcelta konkrēta 100 minimālo mēnešalgu soda sankcija, to vietā paredzēti citi sodu veidi: piespiedu darbs, nekonkrēta apjoma naudas sods, kā arī iespēja tiesai vērtēt par mantas konfiskācijas nepieciešamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 234 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas