Pasākumu ar ievadvārdiem atklāja Kuldīgas slimnīcas fizioterapeite un Hospiss brīvprātīgo koordinatore Liene Stepena, kā aizsākās viņas brīvprātīgā darba ceļš. Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš dalījās ar šī projekta sadarbības vīziju un uzsvēra brīvprātīgā darba nozīmi, strādājot ar paliatīvajiem pacientiem un sniedzot ne tikai medicīnisko aprūpi, bet arī emocionālo atbalstu. Savukārt Terapijas nodaļas vecākā māsa Sanita Fišmeistere pastāstīja par nodaļas ikdienas izaicinājumiem un kā šī gaidāmā labdarības akcija jau ir uzlabojusi esošo pacientu garastāvokli un atslogojusi personāla darbu.
Hospiss LV pārstāve Sintija Reinberga, iepazīstināja ar brīvprātīgā darba aspektiem un izaicinājumiem, ar ko var nākties saskarties, darot šo darbu, kā arī deva iedrošinājumu jauniem brīvprātīgajiem. Turpinājumā Liene Stepena un Zane Cinglere, brīvprātīgo koordinatores Kuldīgā un Ventspilī, dalījās savā pieredzē par motivāciju un darbu paliatīvās aprūpē. Īsumā tika iepazīstināts ar projekta “Svētku galds” norisi un plānošanu, kā arī akcentēta sadarbības nozīme starp brīvprātīgajiem un medicīnisko personālu.
Liene Stepena: “Vienmēr aizkustina, cik ļoti slimnieki novērtē un gaida Hospiss brīvprātīgo apciemojumus un ar pateicības asarām acīs atvadās no mums. Šīs ir tik patiesas emocijas un tik patiesi acu skatieni, kuri dziļi sirdī iekustina tādu lielu cilvēkmīlestības stīgu. Un šī ir sajūta, kas liek atkal un atkal darīt šo darbiņu. Šis brīvprātīgo darbiņš ir mūsu dzīves jaudīgākā izaugsmes skola, kurā skolotāji ir šie smagi slimie pacienti. Esot viņiem līdzās, var sajust lielu cieņu un pateicības sajūtu, un nereti šīs satikšanās patiesi palīdz iepazīt arī sevi, savas bailes un savu pasaules uztveri.“
Jauku svētku atmosfēru uzbūra mūziķis Renārs Kaupers, sniedzot muzikālu priekšnesumu atklāšanas pasākumā daļā, gan dodoties kopā ar brīvprātīgajiem uz nodaļu pie pacientiem.
Pēc brīvprātīgo kopbildes un līgumu parakstīšanas, tika sagatavots “Svētku galds”- dažādi gardumi ratiņos, kā piemēram, “Ineses kūkas”, “Druvas saldējums” un citi našķi vai neikdienišķas uzkodas. Tie jaunie brīvprātīgie, kuri jau bija izgājuši apmācības, devās līdzi pieredzējušākiem Hospiss pārstāvjiem, lai iepazītos ar pacientiem nodaļā un praktiski pieredzētu “Svētku galda” norisi.