DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Iespēja pieteikties ES fondu atbalstam, lai palielinātu sociālo pakalpojumu pieejamību personām, kuras pakļautas sociālās atstumtības riskam 

Pašvaldības, to izveidotie sociālo pakalpojumu sniedzēji, kā arī citi sociālo pakalpojumu sniedzēji ir aicināti pieteikties Eiropas Sociālā fonda Plus (ESF+) finansiālajam atbalstam, lai uzlabotu sabiedrībā balstīto sociālo pakalpojumu (grupu māja (dzīvoklis), dienas aprūpes centrs, specializētās darbnīcas) pieejamību:

  • Pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām noteikta I vai II grupas invaliditāte. 
  • Bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte un kuri dzīvo ģimenēs. 
  • Personām pensijas vecumā, tai skaitā personām ar demenci. 

Atbalsts pieejams ESF+ pasākuma 4.3.5.1. “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamības palielināšana” otrās kārtas ietvaros. Tas paredz veikt mērķa grupas personu individuālo vajadzību izvērtēšanu, individuālā atbalsta plāna izstrādi un tā īstenošanu, sniedzot mērķa grupas personām nepieciešamos sabiedrībā balstītus pakalpojumus 24 mēnešu periodā. Kopējais projekta īstenošanas laiks var būt līdz 30 mēnešiem no līguma vai vienošanās par projekta īstenošanu noslēgšanas dienas. 

Projekta ietvaros sabiedrībā balstītus sociālo pakalpojumus var nodrošināt sociālā pakalpojuma sniedzēja infrastruktūrā, kurā līdz projekta iesnieguma iesniegšanas brīdim: 

  1. vēl nav uzsākta sociālo pakalpojumu sniegšana; 
  2. ir uzsākta sociālo pakalpojumu sniegšana, bet mērķa grupas personas nenodrošina pilnu izveidotās infrastruktūras noslodzi; 
  3. sniedz sociālos pakalpojumus, un projekta iesniedzējs ir reģistrējis papildu pakalpojuma sniegšanas vietas; 
  4. sniedz sociālos pakalpojumus un projekta iesniedzējs esošajās reģistrētajās pakalpojumu sniegšanas vietās paredz tos sniegt lielākam mērķa grupu personu skaitam. 

Projektu iesniegumu pieņemšana notiek no 2024. gada 18. oktobra līdz 2024. gada 16. decembrim. 

Specifiskā atbalsta mērķa pasākuma pirmās atlases kārtas ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 15 800 186 eiro, no tā ESF+ finansējums – 13 430 158 eiro, un valsts un pašvaldību budžeta finansējums – 2 370 028 eiro. 

Projektu iesniegumu atlases nolikums pieejams: https://www.cfla.gov.lv/lv/4-3-5-1-k-2. 

Informācija par šo un citiem Labklājības nozares pasākumiem, kas pieejami Eiropas Savienības Kohēzijas programmas 2021.–2027. gadam ietvaros: https://www.lm.gov.lv/lv/2021-2027-gads. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI