DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī notiks Valsts konkurētspējas forums 

25. oktobrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atklās Valsts konkurētspējas forumu, kā laikā vietējie un starptautiskie eksperti diskutēs par zinātnes, inovāciju, datu pieejamības un digitalizācijas, kā arī par valsts pārvaldes efektivitātes lomu valsts konkurētspējas veicināšana. Forums tiek rīkots pēc Valsts konkurētspējas komisijas iniciatīvas.  

Valsts konkurētspējas forumā vairākās paneļdiskusijās eksperti apmainīsies viedokļiem un ieteikumiem, kā veiksmīgāk mērīt zinātnes ietekmi uz ekonomiku, kā zinātne var kalpot par investīciju piesaistes elementu un to, kā veicināt sadarbību starp zinātniekiem un uzņēmējiem. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī jautājumam par to, kā veidot uz mērķiem un rezultātiem orientētus lēmumu pieņemšanas un izpildes procesus. Tāpat eksperti vērtēs, cik efektīvi šobrīd strādā valsts pārvalde, kā to var uzlabot, t.sk. ņemot vērā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ieteikumus. Detalizētāka Valsts konkurētspējas foruma programma un informācija par foruma dalībniekiem pieejama šeit. 

25. oktobrī no plkst.10.00 Valsts konkurētspējas forumam varēs sekot līdzi tiešraidē Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē www.president.lv un sociālo tīklu X un YouTube platformās. 

Informācijai:  

Lai sagatavotos forumam, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja un Valsts konkurētspējas komisija sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centru oktobra sākumā rīkoja konkurētspējas hakatonu ideju ģenerēšanai, kurā piedalījās valsts pārvaldes darbinieki, politikas veidotāji, uzņēmēji, akadēmiskās vides pārstāvji un studenti.  

Valsts konkurētspējas komisija apvieno izglītības, zinātnes un uzņēmējdarbības ekspertus. Tā darbojas kā Valsts prezidenta institūcijas stratēģiskā domnīca datos un analīzē balstītu secinājumu un rīcības modeļu veidotājs, lai veicinātu Latvijas novērtējuma uzlabojumu inovāciju un konkurētspējas rādītājos. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI