E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34175
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoģijas students var strādāt skolā

J
jautā:
10. oktobrī, 2024
Eliza

Es studēju programmā Sākumizglītības skolotājs. No kura kursa ir iespēja sākt strādāt par sākumizglītības skolotāju? 

A
atbild:
Šodien
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 48. panta “Tiesības strādāt par pedagogu” pirmajā daļā noteikts, ka strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām.  

Ministru kabineta noteikumi Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” nenosaka papildu ierobežojumus pedagoģijas studentu darbam izglītības iestādē. Tā kā jūs iegūstat sākumizglītības skolotājam nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju, jums jau ir tiesības strādāt par sākumizglītības skolotāju.  

Tajā pašā laikā iespējams, ka augstskola, kurā studējat, ir noteikusi ierobežojumus pilna laika pedagoģijas studiju programmās studējošo darbam skolā paralēli studijām. 

Ministru kabinetā izskatīšanai ir iesniegts tiesību akta projekts 24-TA-1315 “Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 11. septembra noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”, kurā cita starpā ir paredzēts, ka par vispārējās, profesionālās un interešu izglītības pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kas iegūst augstāko pedagoģisko izglītību vai augstāko izglītību un ir pabeigusi vismaz divus studiju gadus (jeb četrus semestrus) izglītības tematiskajā jomā, kura ietver mācību jomai atbilstošu izglītības programmas grupu. Patlaban šie likuma grozījumi vēl nav pieņemti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 82 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas