DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

25. oktobrī aicinām uz konferenci “Psihiskā veselība: vakar, šodien, rīt!” un izstādes atklāšanu

Publicitātes foto

Atzīmējot Nacionālā Psihiskās veselības centra 200. gadu jubileju, kā arī izceļot psihiskās veselības nozīmi, laužot stereotipus un veicinot iekļaujošu sabiedrību, aicinām uz konferenci “Psihiskā veselība: vakar, šodien, rīt!”. To rīko Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Attīstības fonds, kuru 2014. gadā nodibināja iestādes ārsti.  

Konference pulcēs ekspertus, speciālistus un interesentus un veidos platformu diskusijai par mūsdienu psihiskās veselības izaicinājumiem un nākotnes perspektīvām, par jaunām metodēm, preventīvām programmām un aprūpes modeļiem psihiskās veselības jomā un to integrēšanu ārstniecībā, tā būs dalīšanās pieredzē un jaunās praksēs, pieskaroties arī psihiskās veselības aspektiem, kas liecina par radošumu un dažādību vārdos neizpaužamu sajūtu un pārdzīvojuma komunikācijā.  

Ar konferenci tiek aizsākta kopēja NPVC 200 gadu jubilejai veltītā projekta kampaņa, kuru veido trīs atsevišķi, bet vienlaicīgi saistīti notikumi: atklāšanas konference, izstāde “Starplauki. Nacionālajam Psihiskās veselības centram 200 gadi” un grāmatas “Sašķelto dvēseļu patvērums” izveidošana un prezentēšana. Katrs no notikumiem papildina, izceļ un reklamē cits citu. Konference ir saistīta ar jubilejas izstādes atklāšanu šajā pašā dienā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur tā būs apskatāma līdz 2025. gada 31. maijam. 

Tematiskas aktivitātes par aktuāliem psihiskās veselības jautājumiem: lekcijas, diskusijas un darbnīcas turpināsies līdz 2025. gada maija beigām. Pirmās plānotās paneļdiskusijas notiks šā gada novembrī un decembrī un būs veltītas jauniešu mentālai veselībai un cilvēku ar redzes un citām novecošanas problēmām iekļaušanai sabiedrībā. Nacionālā psihiskās veselības centra 200 gadu jubilejai veltīto aktivitāšu kampaņu noslēgs grāmatas “Sašķelto dvēseļu patvērums” atklāšanas svētki nākamā gada aprīļa beigās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Kampaņu organizatoriski atbalsta Analītikas un riska vadības grupa “PowerHouse Latvia”.  

 

Konferences programma: 

13:30-14:00 

Dalībnieku sagaidīšana, tīklošanās un kafijas pauze 

 

14:00-14:15 

Atklāšanas uzruna 

Klīversalas zāle 

  • Hosams ABU MERI, Veselības ministrs 

14:15-15:45 

Paneļdiskusija “Laikmeta piezīmes, komunicējot mentālo veselību” Klīversalas zāle 

Dalībnieki: 

  • Inga LANDSMANE, atkarību psihiatre, Nacionālā Psihiskās veselības centra Ambulatorās narkoloģijas nodaļas vadītāja, RPNC Attīstības fonda padomes locekle
  • Dagmāra BEITNERE-LE GALLA, socioloģijas doktore 
  • Laura BROKĀNE, izstāžu zāles “Arsenāls” izstāžu kuratore, literārā žurnāla “Punctum” redaktore 
  • Gundega STRAUTMANE, datorgrafikas pasniedzēja, zinātniskā grāda kandidāte jauno mediju mākslas jomā 
  • Inese PAIČA, mūzikas terapeite, NPVC Agrīnas intervences programmas speciālistu komandas dalībniece, RSU lektore

Moderatore Silva BENDRĀTE, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Attīstības fonda vadītāja 

 

15:45-16:15 

Mūzikas starpbrīdis. Mūzikas terapijas metodes demonstrējums. 

Klīversalas zāle  

 

RPNC mūzikas terapeite Ineta HEINSBERGA un darba terapeits Māris DUBKĒVIČS 

 

16:15 

Izstādes “Starplauki. Nacionālajam psihiskās veselības centram 200 gadi” atklāšana 

4. stāva mākslas telpa 

 

Ieva STŪRE un Inga SURGUNTE, izstādes projekta vadītājas 

 

Kampaņas atklāšanas pasākuma atbalstītāji – Nacionālais Psihiskās veselības centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, “E. Gulbja Laboratorija” un individuāli ziedotāji. 

Būsim pateicīgi par interesentu klātbūtni kampaņas atklāšanas pasākumā. Lūgums apliecināt savu dalību līdz 21.10.2024., reģistrējoties saitē šeit. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI