DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Labklājības ministrija aicina piedalīties Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas pasākumos 

Jau sesto gadu tiek organizēta Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa, kas šogad norisināsies no 14. līdz 18. oktobrim. Sociālās uzņēmējdarbības nedēļā notiks vairāki pasākumi, kuru mērķis ir veicināt izpratni par sociālo uzņēmējdarbību, attīstības potenciālu, kā arī atbalstīt sociālo uzņēmumu izaugsmi. Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu raksturo devīze “Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!”, kas uzsver sadarbības nozīmi, lai veidotu stiprāku sociālās uzņēmējdarbības vidi. 

15.oktobrī plkst.10.00 norisināsies tiešsaistes meistarklase “Ideju fitness: kā noturēties uz inovāciju viļņa”, ko vadīs pētniece, uzņēmēja un inovāciju un ideju vadības eksperte Elīna Miķelsone. Meistarklases laikā lektore dalīsies ar ieteikumiem un praktiskiem padomiem, kā attīstīt inovācijas prasmes un sasniegt panākumus. Lai piedalītos tiešsaistes meistarklasē, lūgums aizpildīt elektronisku pieteikuma anketu līdz 12. oktobrim. 

Savukārt 16. oktobrī plkst.18.00 notiks tiešsaistes pasākums jauniešiem “Izzinām sociālo uzņēmējdarbību kopā!”. Pieredzes stāstos dalīsies divi sociālo uzņēmumu pārstāvji – “Visas Iespējas” dibinātājs un vadītājs Gustavs Mārtiņš Upmanis un “Zvaigznāja komanda” projektu vadītāja Aleksandra Vdovenko. Lai pārbaudītu jauniegūtās zināšanas un savu izpratni par sociālo uzņēmējdarbību, pasākuma noslēgumā tiks organizēta viktorīna. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems pārsteiguma balvas. Lai pieteiktu savu dalību, aicinām vidusskolu, tehnikumu un koledžu audzēkņus vecumā no 15 līdz 24 gadiem aizpildīt elektronisku pieteikuma anketu līdz 12. oktobrim. 

Sociālajai ekonomikai ir potenciāls veicināt iekļaujošu izaugsmi un ekonomikas attīstību, un ikgadējā konference ir nozīmīgs notikums, kas vienkopus pulcē politikas veidotājus un nozares pārstāvjus. Šogad konference "Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi” notiks 17.oktobrī, kuras laikā būs iespēja dzirdēt nozares ekspertu viedokļus par sociālās ekonomikas attīstības perspektīvām.  

Labklājības ministrija aicina visus interesentus sekot līdzi Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas pasākumiem. Tie tiek organizēti tiešsaistē ar surdotulkojumu. Uzzini vairāk Labklājības ministrijas Facebook kontā.  

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas pasākumi tiek rīkoti ar Eiropas Sociālā fonda Plus projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” finansiālo atbalstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI