DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Kvalitatīva un pieejama veselības aprūpes sistēma labvēlīgi ietekmēs sabiedrības veselības rādītājus

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) ir saņēmusi Latvijas Republikas tiesībsarga Jura Jansona atbildi uz LVSADA š. g. 20. augusta Atklāto vēstuli  (https://www.lvsada.lv/?p=4908) ar aicinājumu valdībai iekļaut valsts budžeta 2025. gadam projektā Veselības ministrijas pieprasītos papildu finanšu līdzekļus svarīgāko valsts veselības aprūpes pamatfunkciju nodrošināšanai.

Tiesībsargs J. Jansons pilnībā atbalsta veselības aprūpes nozares stiprināšanu, kas nav praktiski iespējama bez nepieciešamā finansējuma. Viņš jau iepriekš ir aicinājis valdību pievērst pienācīgu uzmanību šim jautājumam.

Tiesībsargs uzsver, ka kvalitatīva un pieejama veselības aprūpes sistēma labvēlīgi ietekmēs sabiedrības veselības rādītājus, veicinot produktivitāti, mazinot darba kavējumus, samazinot tiešās un netiešās veselības aprūpes un sociālās apdrošināšanas izmaksas, uzlabojot dzīvildzi un dzīves kvalitāti, un kopumā labvēlīgi  ietekmējot valsts un ekonomiskos radītājus.

LVSADA priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa izsaka pateicību tiesībsargam Jurim Jansonam par ieinteresētību un atbalstu Latvijas iedzīvotājiem uz pienācīgu veselības aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI