DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Policija aiztur vīrieti par marihuānas audzēšanu un pārdošanu Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem

Vakar, 22. augustā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi veica operatīvās darbības Rīgā, Vecmīlgrāvja mikrorajonā, un Olaines novadā, kur konstatēja marihuānas audzētavas. Atsavināti gan marihuānas stādi, gan izžāvēta augu izcelsmes viela. Saistībā ar šo noziegumu aizturēts kāds vīrietis, kurš tirgojis narkotikas rīdziniekiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja likumsargi, veicot operatīvās darbības, ieguva informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar marihuānas audzēšanu un tirgošanu Rīgā, Vecmīlgrāvja mikrorajonā.

Ceturtdien, 22. augustā, policisti veica sankcionētas kratīšanas neatliekamības kārtībā vīrietim piekritīgās adresēs Vecmīlgrāvja mikrorajonā un Olaines novadā. Kratīšanu laikā likumsargi konstatēja, ka vīrieša dzīvoklī Vecmīlgrāvī atrodas marihuānas stādi un izžāvēta marihuāna, savukārt Olaines novadā piemājas teritorijā tiek audzēta marihuāna. Kopumā izņemti un atsavināti 123 marihuānas stādi, trīs burkas ar izžāvētu marihuānu un mitru zaļganbrūnas krāsas augu masu ar marihuānas smaku, 74 nelielas burkas ar marihuānas sēklām, viena bundžiņa ar izžāvētiem marihuānas ziediem, elektroniskie svari un viena pagaidām nezināmas izcelsmes tablete.

VP RRP Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta pirmās daļas – par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā, un tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Atsavinātās augu izcelsmes vielas un augi ir nodoti ekspertīzes veikšanai un pēc ekspertīzes tiks lemts par to iznīcināšanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI