DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Upelnieks un Jurgenovskis uzvar Latvijas kausa stenda šaušanā kopvērtējumā

Publicitātes foto

16. - 17.augustā Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 3.posms un finālposms, kā arī noskaidroti Latvijas kausa kopvērtējuma ieguvēji. Sacensības norisinājās gan apaļajā, gan tranšejas stendā.

Apaļajā stendā Latvijas kausa ieguvējs Dainis Upelnieks. Otrajā vietā Roberts Ķēniņš, aiz sevis trešajā vietā atstājot pieredzējušo Valdi Kalēju. Junioru konkurencē pirmajā vietā jau iepriekš pieminētais R.Ķēniņš. Otrais Ričards Zorovs, bet trešajā vietā Santa Upelniece. Sieviešu konkurencē Latvijas kausa ieguvēja Santa Upelniece. Otrajā vietā Anželika Zorova, bet Zanei Zvaigznei trešā vieta. Komandu vērtējumā Latvijas kauss “Iecavas zirnieki” komandai. Otrajā vietā ierindojās “Kuldīgas viesi”, bet trešie stenda šāvēji no Jelgavas.

Tranšejas stendā Latvijas kauss aizceļoja pie pieredzējušā Tāļa Jurgenovska. Juniors Kārlis Jurgenovskis tik pa trim punktiem atpalika no tēva rezultāta un izcīnīja otro vietu. Raitis Onužāns ierindojās trešajā vietā. Junioru konkurencē uzvarētājs un Latvijas kausa ieguvējs Kārlis Jurgenovskis. Mārtiņs Freimanis un Patriks Sermolis attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Komandu vērtējumā uzvarētāji stenda šāvēji no Saldus, otrie Kuldīdznieki, bet Kokneses komanda trešajā vietā.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudzajiem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI