DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sākas pieteikšanās bērnudārzu ekoprogrammai “Cūkmena detektīvi”

Publicitātes foto

Tīro mežu aizstāvis Cūkmens ir apņēmības pilns turpināt izglītot bērnus par tīru mežu nozīmi. Tāpēc arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar Cūkmenu un viņa palīgu Zaķi Bērziņu izsludina pieteikšanos jaunā mācību gada bērnudārzu ekoprogrammai "Cūkmena detektīvi".

"Cūkmena detektīvi" ir LVM ekoprogramma pirmsskolām – 5 līdz 7 gadus jauniem bērniem. Jau kopš 2005. gada programma ir veidota sadarbībā ar LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) ar mērķi rosināt bērnos atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Programmas ietvaros bērni kopā ar pedagogu soli pa solim atklāj dažādus meža noslēpumus, kļūstot par īstiem Cūkmena detektīviem! 

PIETEIKŠANĀS ANKETA

Lai kļūtu par īstu detektīvu un Cūkmena sabiedroto, arī 2024./2025. mācību gadā ekoprogrammas ietvaros bērni apgūs četras galvenās tēmas:

  • "Meža netīrie noslēpumi"
  • "Cūkmenam pa pēdām"
  • "Mežs rotaļlietu kastē"
  • "Audzēsim skābekli!"

Bērnudārzu grupas, kas programmā darbosies jau otro gadu, aicinātas doties dabas piedzīvojumos dažādos gadalaikos. Visaktīvākos bērnudārzus mācību gada nogalē apciemos Latvijas tīru mežu draugs – Cūkmens. Vairāk par Cūkmena apmeklējumu bērnudārzos var uzzināt programmas nolikumā.

Programmu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds projekta “Nemēslo mežā” ietvaros. Ar fonda atbalstu paveikti vairāki projekta darba uzdevumi: izveidots uzskates līdzeklis bērniem un jauniešiem, kā arī "Cūkmena bufi" ar izglītojošu apdruku, organizētas izglītojošas spēles bērnu un jauniešu auditorijai sarunu festivālā “Lampa” par meža vides piesārņojuma problemātiku, kā arī organizēti tālākizglītības kursi meža vides izglītībā vairāk nekā 40 pedagogiem, īstenojot IZM akreditētu kursu programmu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI