DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025 – Liepāja! 

12. augustā jauniešu iespēju festivālā “Kopums” tika paziņoti Izglītības un zinātnes ministrijas organizētā konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” uzvarētāji, par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2025 pasludinot Liepājas valstpilsētas pašvaldību.  

Liepājas valstpilsētas pašvaldība no Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas saņēma goda plāksni ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025” un ceļojošo kausu no 2024. gada uzvarētājiem Līvānu novada pašvaldības. Konkursa uzvarētāju noteica žūrijas komisija, ņemot vērā arī publiskās balsošanas rezultātus sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Jāatzīmē, ka Liepāja šo titulu izcīna jau otro reizi, pirmo reizi to saņemot 2017. gadā. 

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: “Latvijas Jauniešu galvaspilsētas tituls ir īpašs, - reizē ir pieredzes apmaiņas platforma un liela iespēja, nerimstošs darbs un prieks par paveikto. Līvāni šo gadu patiesi ir realizējuši spilgti un jaudīgi, tāpēc pateicos Līvānu novada pašvaldībai par tik grandiozu gada plānu, aizvadītājiem un vēl tikai plānotajiem pasākumiem jaunatnes jomā! Darbs ar jaunatni ir iespēja veidot labāku sabiedrību šodien un nākotnē, tas ir darbs par vērtībām, ko jaunatnes jomas speciālisti veic ikdienā Latvijā. Apsveicu Liepāju ar jauniešu galvaspilsētas 2025 statusu!” 

Kā pieteikumā norādīja pašvaldība – “Mūsu galvenā motivācija esam mēs paši, kurš cits, ja nē mēs paši teiksim “Jā!” un darīsim lietas. Bet mēs esam prasīgi - prasīgi pret sevi, vidi, iespējām un citiem. Ja mēs uz mirkli apstājamies un ļaujam Liepājas sāļajam jūras vējam izplosīties mūsu matos un dzestrajam jūras ūdenim iesaldēt mirkli, tad redzam to, kas mums ir, nevis to, pēc kā alkstam. Un Liepājā ir viss!” Pašvaldības gada plāna konceptā ir vadmotīvs - Jaunieši lauž stereotipus! Aktivitātes sadalītas četros blokos - izglītošana, motivēšana, saliedēšana un izklaidēšana. Katrā blokā tiek plānots iekļaut aktivitātes par jauniešu izvirzītajām tēmām. 

Šajā gadā par titulu otrajā kārtā cīnījās Jelgavas novada pašvaldība, Liepājas valstspilsētas pašvaldība un Siguldas novada pašvaldība. Kopumā konkursa pirmajā kārtā tika saņemti pieci pieteikumi, pirmajā kārtā vēl startēja Ogres novada pašvaldība un Rīgas valstspilsētas pašvaldība. 

Konkurss tika rīkots astoto reizi un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu. 

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” organizēja Izglītības un zinātnes ministrija, konkursa vērtēšanas komisijā tika iekļauti pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas Bērnu aizsardzības centra, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, Valsts izglītības satura centra, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un biedrībām “Latvijas Jaunatnes padome” un “Latvijas pašvaldību savienība”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI