DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgā un reģionos notiks semināri par OECD pieaugušo prasmju pētījumā iegūto datu izmantošanu

No 27. septembra līdz 1. novembrim Rīgā un citos Latvijas reģionos norisināsies semināri par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas OECD pieaugušo prasmju pētījuma datu izmantošanas iespējām Latvijas iedzīvotāju esošo kompetenču novērtēšanā un cilvēkkapitāla attīstības politikas plānošanā.

Semināros būs iespēja vairāk uzzināt par Starptautiskās pieaugušo kompetenču novērtēšanas programmas (PIAAC) pētījuma norisi, tā dizainu un metodoloģiju, kā arī rīkiem pētījuma datu apkopošanai un analīzei.

Pētījums īstenots 2022.-2023. gadā, aptverot Latvijas un citu valstu pieaugušo kompetenču novērtējumu. Tajā iegūtie dati tiks publiskoti šī gada 10. decembrī. Tos iecerēts izmantot izglītības un cilvēkkapitāla attīstības politikas plānošanā un pilnveidē, kā arī sabiedrībā notiekošo procesu analīzē un pētniecībā.

Semināri notiks:

27. septembrī plkst. 10.00 Liepājā, Liepājas Izglītības pārvaldē;

3. oktobrī plkst. 10.00 Rīgā, Latvijas Universitātē;

11.oktobrī plkst. 10.00 Valmierā, Vidzemes Augstskolā;

18. oktobrī, plkst. 10.00 Daugavpilī, Daugavpils Universitātē;

25. oktobrī plkst. 14.00 Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē;

1. novembrī plkst. 10.00 Rēzeknē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.  

Semināru programma pieejama šeit. Rīgā plānotajā seminārā pārstāvji no Latvijas Bankas, Centrālās statistikas pārvaldes un citām ar pētniecību saistītājām organizācijām, plašāk iepazīstinās ar metodēm un piemēriem, kā padziļināti pētīt iegūtos datus.

Uz semināriem aicināti pētnieki, maģistratūras un doktorantūras studenti, docētāji un citi, kuru ikdienas darbs un pētījumi saistīti ar izglītības, reģionālās un valsts attīstības jautājumiem. Tāpat seminārus aicināti apmeklēt rīcībpolitikas veidotāji, plānošanas reģionu attīstības koordinatori, novadu izglītības pārvalžu darbinieki, statistiķi, pieaugušo izglītības koordinatori un pašvaldību attīstības plānotāji.

Pieteikšanās semināriem: https://forms.office.com/e/u1FkhHTtfh

Dalība starptautiskos izglītības pētījumos ir viens no pasākumiem, ko Izglītības un zinātnes ministrija ar Eiropas Savienības fondu atbalstu īsteno, lai veidotu ilgtspējīgu un efektīvu izglītības sistēmu un tās resursu pārvaldību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI