DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izglītojoša un prieka pilna bērnu programma

Publicitātes foto

Šogad koncertdārzs “Pūt, vējiņi!” pārvērtīsies par Jautrību salu. Tajā būs iespēja sajust daudz smieklu, aizraujošu skatu un labu emociju virpuli. Jautrību un izbrīnu visai ģimenei raisīs brazīļu ielu teātra mākslinieks un klauns Doisberto, kurš savā priekšnesumā izmantos improvizāciju, žonglēšanu, kā arī akrobātiskās ķekatas. Savukārt, kļūt par daļu no izrādes palīdzēs piecus metrus garais “Zilais milzis” no Bulgārijas, kas aicinās svētku apmeklētājus nākt sev tuvāk, iepazīties un spēlēties. Mazliet maģijas svētku programmā uzburs ielu teātra mākslinieks Daigoro no Itālijas, savā priekšnesumā ietverot burvju trikus un jokus.

Enerģisku ballīti uzburs runas vīrs un DJ Dans. Viņš mudinās mazos apmeklētājus izkustēties atraktīvās dejās un rotaļās. Viesojoties Jautrību salā, katram bērna būs iespēja izgatavot savu atslēgu piekariņu jūras tematikā.

Savukārt, Jūrmalas parkā pie Daugavas stadiona bērni kopā ar vecākiem būs aicināti uz aizraujošu un izglītojošu notikumu programmu. Te varēs izzināt daudz jauna, interaktīvā veidā sajust un piedzīvot dabas skaistumu un dažādību, vienlaikus akcentējot piesārņojuma riskus un dabas resursu nozīmīgumu sajūtu ekspedīcijā “Sajūti. Piedzīvo. Aizsargā.” Ikvienam būs iespēja iziet baskāju taku, kas sniegs iespēju piedzīvot jaunas un negaidītas sajūtas. Basām kājām varēsim izstaigāt trasi, kas veidota no Karostā iegūtiem un atrastiem dažādu virsmu dabas materiāliem. Tiem, kuriem patīk sevi pārbaudīt, būs iespēja mesties dabas izaicinājumos, iesaistoties šķēršļu joslas pārvarēšanā, izmēģinot drosmes laipu, pārbaudot savu makšķerēšanas prasmi un pieveicot jūras piesārņotājus.

Šogad ar Eiropas finansējumu tiek realizētas dažādas radošās Jūra svētkus aktivitātes. Sadarbībā ar “Future DiverCities” Nākotnes Dažādpilsētas projekta atbalstu, kas tiek veidots Eiropas Savienības programmas „Radošā Eiropa” ietvaros un kuru Liepājā īsteno Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde”, svētku apmeklētājiem būs iespējas sajust vēja spēku un radītās skaņas, kā arī sataustīt Karostas dabas daudzveidību īpaši izveidotās sensorajās kastēs.

Priekštatu par jūras iemītnieku dzīvi piesārņotā vidē radīs vides instalācijas objekts “Ūdens piesārņojums”, kas radīs izpratni par cilvēku radīto atkritumu negatīvo ietekmi uz dabu, jūru un tās iemītniekiem, kā arī rosinās uz aktīvu iesaisti atkritumu šķirošanā un ikdienā izmantotās plastmasas apjomu samazināšanā.

Sekojiet līdzi Jūras svētku aktualitātēm www.liepaja.lv/jurassvetki2024 un https://www.facebook.com/liepajaskultura

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI