DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinājums apspriest plānoto koku ciršanu Ganību un Egļu ielā

Liepājas pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties divās publiskajās apspriešanās par koku ciršanu ielas teritorijā, kas nepieciešama saistībā ar plānoto būvniecību – īpašuma Vecajā ostmalā 21 pārbūvi un teritorijas labiekārtojumu gar Ganību ielu, kā arī Egļu ielas posma pārbūvi uz asfalta segumu. Savu viedokli iedzīvotāji var izteikt līdz 11. oktobrim.

  • Vecās ostmalas 21 ēkas pārbūves un teritorijas labiekārtojuma iecere:

Apstādījumu uzraudzības komisijā ir izskatīts jautājums par Vecās ostmalas 21 īpašuma (pie bijušā saimniecības preču veikala, blakus Jaunajam tiltam) būvniecības ieceri, kurā paredzēts sakārtot arī īpašuma robežu gar Ganību ielu, kas skar pašvaldībai piederošu zemesgabalu. Šobrīd josla starp īpašumu un ielas teritoriju nav izmantojama, jo tā ir stāva nogāze, kas aizaugusi ar krūmiem un koku sējeņiem, kas bojā esošās ēkas pamatus, sienas un citas konstrukcijas. Lai sakoptu šo vietu, izstrādāts projekts, kas paredz ēkas pārbūvi un teritorijas labiekārtojumu. Tā risinājumi paredz austrumu pusē no ēkas 1–1,1 metra platumā veidot ēkas apmali kā ēkas lietotāju gājēju ceļu, kā arī izbūvēt atbalsta sienu ceļa un nogāzes nostiprināšanai.

Saistībā ar būvniecības ieceri Apstādījumu uzraudzības komisija noteikusi, ka publiskā apspriešana nepieciešama par deviņu koku nozāģēšanu: divām vilkābelēm, trīs kļavām, vienu gobu, plūškoku, blīgznu un vīksnu, kas aug Ganību ielas teritorijā pie nekustamā īpašuma Vecajā ostmalā 21. Vienlaikus Apstādījumu uzraudzības komisija pieprasījusi arī Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes atzinumu.

Koku foto fiksāciju un detalizētāku informāciju par būvniecības ieceri, būvobjekta teritorijas robežām un projekta risinājumiem skatīt publiskās apspriešanas planšetē (skatīt PDF failu: https://faili.liepaja.lv/Buvvalde/vecaostmala21_koku_plansete.pdf

  • Egļu ielas pārbūves iecere:

Tāpat Apstādījumu uzraudzības komisijā izskatīts jautājums par SIA “Evolution Road” izstrādāto būvprojektu “Egļu ielas pārbūve posmā no Zāļu līdz Amatas ielai, Liepājā”. Projekts paredz Egļu ielas brauktuves pārbūvi no grants seguma uz asfalta segumu, nobrauktuvēm un ietvēm uz privātīpašumiem paredzot betona bruģa segumu. Lai varētu veikt sešu metru platas ielas pārbūvi, tajā skaitā pacelto krustojumu izbūvi satiksmes ātruma samazināšanai, projektētājs paredzējis koku ciršanu. Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, Apstādījumu uzraudzības komisija noteikusi  publisko apspriešanu par trīs koku nozāģēšanu: divām vilkābelēm un vienu parasto ozolu.

Koku foto fiksāciju un detalizētāku informāciju par būvniecības ieceri, būvobjekta teritorijas robežām un projekta risinājumiem skatīt publiskās apspriešanas planšetē (skatīt PDF failu: https://faili.liepaja.lv/Buvvalde/Eglu_iela_koku_plansete.pdf

  • Publiskās apspriešanas norise

Ņemot vērā abu būvprojektu nozīmību un to, ka tie vēl ir izstrādes stadijā, lai rastu pēc iespējas labākus risinājumus, aicinām iedzīvotājus izteikt vērtējumu.

Savu viedokli par abiem objektiem var izteikt no 2. līdz 11. oktobrim, aizpildot anketu Liepājas e-pakalpojumu portālā vai drukātā formātā pašvaldības iestāžu Klientu apkalpošanas centrā Peldu ielā 5:

Publiskās apspriešanas laikā uz vietas būs izvietota informatīva publiskās apspriešanas planšete. Planšete klātienē apskatāma arī pašvaldības iestāžu administratīvajā ēkā Peldu ielā 5.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Apstādījumu uzraudzības komisija pieņems galējo lēmumu par koku ciršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI